Трагічна подія Батурина має стати уроком історії для кожного українця

У Батурин, в місто, де творилася Українська Держава, з великим святковим шоу завітала Руслана.

Серце української державності, гетьманська столиця України, у День Незалежності спалахнуло барвами української енергії та екзотики.

За словами самої співачки, своїм виступом вона мріє започаткувати нову традицію – щорічно зустрічати День Незалежності України у столиці Гетьманщини.

Руслана-Батурин (17)«Батурин – місто, куди має приїхати кожен українець і повернутися звідти справжнім громадянином з усвідомленням видатного місця України у світовому устрої. Адже коли сусіди тільки рубали вікна в Європу, Україна часів Мазепи вже була тою справжньою Європою, важкий шлях до якої згодом забрав у нашої держави стільки століть і життів... Загибель Батурина – це безумовно страшна трагедія і велика поразка, але для нас, сучасних українців, ця трагічна подія має стати тим уроком історії, який відділить в наших серцях і головах зерно від полови, навчивши нас не ставати на коліна перед ворогом, не спускати прапор, не здавати фортець», — говорить Руслана.

Свій виступ Руслана розпочала з виконання рок-версії Гімну України, після чого разом з усіма присутніми хвилиною мовчання вшанувала пам’ять всіх загиблих за Незалежність України: «Беручи до уваги всі події, через які ми пройшли, я хочу, щоб ми правильно розпочали цей захід на цій історичній землі...»

Руслана-Батурин (1)«Герої не вмирають! Герої не вмирають! Герої не вмирають!», — підхопила публіка.

Протягом всього вечора у виконанні Руслани лунали улюблені та визнані шанувальниками хіти, між якими вона ділилася своїми мріями про майбутнє України: «Я хочу, щоб ми уявили Україну, як гарну молоду дівчину. Незалежну, вродливу, самодостатню, самобутню, щиру і відкриту дівчину. І щоб ніде більше не було такої гарної дівчини, як дівчина на ім’я Україна. Ця дівчина самонатхненна і сповнена сили та любові. Вона чекає на своє майбутнє, своє щире кохання. Вона, як і будь-яка дівчина, не хоче, щоб її ґвалтували».

Руслана-Батурин (10)Наостанок Руслана розповіла, коли, на її думку, Україна буде по-справжньому Незалежною:

«Іловайськ! Дебальцево! Донецький аеропорт! Хто відповість за ці злочини? І коли? Я бачила ці вбивства! Вони відбувались на наших очах. Батурин. Історія повторюється. Ці самі злочини, що і 300 років тому, але приховати суть та мотиви вже не так легко. І переписати історію не так просто. Ми маємо право знати правду, і ми її доб’ємося! Так буде, і коли ми доб'ємося права знати всю правду, тоді ми будемо по-справжньому незалежні».

Кульмінацією вечора стало виконання Русланою своєї нової пісні «Я люблю»/It’s Magical, прем’єра, якої відбулася у фіналі «Євробачення-2017», і яка увібрала у себе романтику і драйв, світло і містику.

Руслана-Батурин (12)Руслана-Батурин (13)Руслана-Батурин (14)Руслана-Батурин (15)Руслана-Батурин (2)Руслана-Батурин (16)Руслана-Батурин (17)Руслана-Батурин (3)Руслана-Батурин (4)Руслана-Батурин (5)Руслана-Батурин (6)Руслана-Батурин (7)Руслана-Батурин (8)Руслана-Батурин (9)

 

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?