Торфодобувники Чернігівщини вимагають зміни керівництва

Минуло більше півроку як на посаду керівника державного підприємства «Чернігівторф» призначили з Києва свою людину — Петра Слуценка.

Колективи двох торфобрикетних заводів — Смолинського та Ірванцівського — вважають, що призначене згори керівництво має намір знищити два заводи.

Різні спроби, які раніше ініціювали колективи заводів щодо усунення «заїжджого» начальства (спільні робочі зустрічі, звернення до обласної та центральної влади тощо), виявилися безрезультатними.

У свою чергу Петро Слуценко заявив про те, що він своїм розпорядженням заблокує усі фінансові рахунки ДП «Чернігівторф», до якого відносяться і філії — Смолинський та Ірванцівський заводи.

Усі розуміють, що після такого кроку приїжджого начальника, підприємства не зможуть виробляти продукцію.

А це означає, що люди залишаться без роботи, а їхні сім’ї без джерела існування.

А тому 27 липня 2020 р. представники двох заводів прийшли до Чернігівської обласної державної адміністрації.

Вони вимагали зустрічі з головою облдержадміністрації Андрієм Прокопенком, який місяць тому під час перебування на Смолинському заводі обіцяв колективу сприяти вирішенню проблем на користь підприємства.

І така зустріч відбулася.

Представники Смолинського та Ірванцівського заводів доводили голові Чернігівської обласної держадміністрації свої аргументи, а призначений Києвом начальник ДП «Чернігівторф» та його заступник — свої.

На запитання голови облдержадміністрації Андрія Прокопенка чи мають намір блокувати фінансові рахунки, Петро Слуценко та його заступник Геннадій Ричка відповіли, що так — мають.

Представники заводів після зустрічі очікували біля центрального входу облдержадміністрації на призначеного «згори» керівника ДП «Чернігівторф» Петра Слуценка.

Однак він вийшов через «чорний» вихід. В останній момент його помітили учасники акції. Тут відбулася досить жваве спілкування між учасниками конфлікту.

Подальші події навколо діяльності ДП «Чернігівторф» ми висвітлюватимемо.

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?