Те, що робиться в Чернігові – це ганьба на цілий світ, − Блавацький

блавацький«Проміжні вибори в Чернігові слід відмінити. Інакше ми продемонструємо світу, що в Україні панує епоха безвладдя», – заявив голова громадської організації «Люстрація та чесність», депутат Верховної Ради сьомого скликання Михайло Блавацький.

Він додав, що таким ігнорування з боку влади на прояви беззаконня ми можемо втратити державність в цілому.

За словами Блавацького, процес виборчої кампанії на одномандатному виборчому окрузі №205, де зареєструвалася рекордна кількість кандидатів – понад дев’яносто осіб, показав критичний стан з контролем влади над ситуацією в Україні.

«Кандидати в народні депутати не лише дискредитують виборче законодавство, але і принижують людську гідність в цілому. Проте в той час, як на окрузі відбувається відвертий підкуп виборців, коли є всі законні підстави через суди знімати кандидатів з виборів, а через відкриття кримінальних справ карати осіб, причетних до грубих і масових порушень, у відповідь від влади ми бачимо повне ігнорування, або ж навіть навпаки –  залучення високих державних посадовців  до агітації за дискредитованих уже кандидатів», – зазначає Блавацький.

Проявила свою неспроможність і судова гілка влади. На переконання Блавацького, виправдовуючи в судовому порядку відвертий підкуп виборців, влада стимулює  кандидатів до наступних порушень, і відбирає у виборців надії на торжество справедливості та віру в чесне волевиявлення.

«Те, що робиться в Чернігові – це сміх і гріх, та ганьба на цілий світ. Україна вкотре доводить, що навіть після Революції гідності тут панує не сила закону, а сила грошей, не верховенство права, а верховенство сили, і що міняти правила ніхто не збирається. Прем’єр-міністр назвав проміжні вибори на 205-му окрузі тестом на демократію, але, не чекаючи дня голосування, можна відверто сказати, що цей тест влада провалила. Увесь виборчий процес в Чернігові – це ганьба для демократичного іміджу України», –  додав голова ГО «Люстрація та чесність».

Крім того, Блавацький вважає, що відсутність жорсткої реакції з боку влади на порушення в Чернігові є великою загрозою для майбутніх місцевих виборів.

«По-перше, безкарність породжує нові злочини. По-друге, ця ситуація показала, що на даному етапі Україна не готова до мажоритарних чи так званих відкритих списків, які, згідно з новоприйнятим законодавством, є псевдовідкритими.

Тому вважаю за необхідне перенести проміжні вибори до Верховної Ради на 205-му окрузі на осінь і провести їх разом з місцевими виборами. Разом з тим, слід оперативно внести змінити в законодавство, які б не уможливили підкуп виборців та нечесну агітацію. Так само треба терміново змінювати виборче законодавство, яке було прийнято на замовлення олігархічних кланів, які не збираються віддавати владу в Україні», – резюмував Блавацький.

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?