Так вперше на Чернігівщині вшанували пам`ять члена ОУН

Вперше на Чернігівщині встановлено меморіальну дошку на честь члена ОУН.

29 листопада 2018 в селі Гужівка (Ічнянський район, Чернігівська область) було встановлено меморіальну дошку на честь місцевого уродженця, учасника підпілля ОУН-УПА, керівника осередку ОУН, який діяв на території Борзнянського району Чернігівської області Василя Теребуна.

Захід було організовано зусиллями ГО «Українська Ініціатива» за сприяння старости Гужівського старостинського округу Тетяни Коломієць та ічнянських активістів-волонтерів.

Участь у заході взяли керівники ГО «Українська Ініціатива» Юрій Косенко та Ольга Тимчишин, активісти Ічнянського районного осередку організації Віктор Власко та голова Ічнянської районної ради Григорій Герасименко, який доклав значних зусиль для того, щоб цей захід відбувся.

Активну участь у відкритті пам`ятної дошки також прийняли: представник Українського інституту національної пам'яті в Чернігівській області Сергій Бутко, доктор політичних наук, професор Тернопільського національного економічного університету, учасник бойових дій (АТО) Микола Лазарович, який спеціально для участі в цьому заході приїхав з Тернополя, ічнянські волонтери-активісти Євген Зініч та В. Бабіч, інші представники громадськості.

Після урочистого відкриття меморіальної дошки, в Ічнянській центральній районній бібліотеці ім. С.Васильченка відбувся тематичний захід, присвячений життю та діяльності Василя Теребуна, Другим Визвольним Змаганням та діяльності ОУН-УПА на Чернігівщині.

Під час цього заходу, на якому були присутні члени Ічнянського районного осередку ГО «Українська Ініціатива», місцеві краєзнавці, літератори, громадські активісти, з доповідями виступили Юрій Косенко, Микола Лазарович, Сергій Бутко та Григорій Герасименко.

Окремо варто зазначити, що вперше в Чернігівській області було встановлено меморіальну дошку на честь учасника підпілля ОУН-УПА, який і народився, і діяв на території Чернігівщини.

У вересні 2017, зусиллями ГО «Українська Ініціатива» було встановлено першу в Чернігівській області меморіальну дошку учаснику підпілля ОУН-УПА, полковнику УПА Костю Гіммельрайху (с. Івангород, Ічнянський район), який народився на Чернігівщині, але його подальший життєвий шлях і боротьба були пов'язані з іншими регіонами України.

Відкриття дошки в с.Гужівка:

Відкриття дошки в Ічні:

Ольга Тимчишин,

заступник голови правління ГО «Українська Ініціатива»

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?