Так відзначили День туризму в парку «Ялівщина»

Щорічно 27 вересня відзначається Всесвітній день туризму, свято, метою якого є пропаганда туризму, висвітлення його внеску в економіку, розвиток зв'язків між народами різних країн та розуміння місця людини, природи і суспільства.

Ця дата була запропонована в 1979 році Генеральною асамблеєю Всесвітньої туристської організації (в місті Торремолінос, Іспанія).

Історія стверджує, що туризм в сучасному розумінні, як масове явище і широкодоступна можливість здійснення подорожі, виник порівняно недавно, на початку минулого століття. Стрімко набираючи обертів, це явище стало на стільки популярним, що туризмом в тій чи іншій мірі стало займатися переважна більшість людей, особливо в розвинених країнах і країнах, що розвиваються. Поняття туризму почало швидко обростати специфічними термінами і визначеннями. Це і діловий туризм, і туризм для відпочинку, розважальний та освітній туризм і ціла маса найрізноманітніших форм і напрямків.

З 1980 року Всесвітній день туризму присвячується різним темам. Так цьогоріч 27 вересня відзначають під гаслом «Туризм та робочі місця: краще майбутнє для всіх».

1 жовтня 2019 року студенти природничо-математичного факультету Національного університету «Чернігівський колегіум» імені Т.Г. Шевченка відзначили Всесвітній День туризму у форматі екологічного квесту.

Ідея проведення даного заходу була запропонована три роки тому завідувачем кафедри екології та охорони природи університету Юрієм Карпенком, яка була активно підтримана дирекцією парку.

Організаторами цьогорічного практичного еколого-освітнього заходу виступив комунальний заклад Чернігівської обласної ради «РЛП «Ялівщина» та кафедра екології та охорони природи НУЧК ім. Т.Г. Шевченка.

Участь в екоквесті взяли 4 команди студентів І-го курсу природничо-математичного факультету. Тут були і екологи, і біологи, і хіміки, і фармацевти, і географи. Кожна команда презентувала свою емблему та девіз.

Учасники з захватом виконували завдання на швидкість, орієнтувалися на місцевості, шукали підказки та секрети від «менеджерів» квесту, якими виступили студенти екологи другого-третього  курсів. Всі команди вправно рухалися та показували вміння спортивного орієнтування, виконували екологічні завдання.

Завершився даних захід нагородженням переможців та учасників, висаджуванням 2 дерев гінкго дволопатевого  і традиційним куштуванням м’ятного фіточаю з печивом на навчально-науковій станції Національного університету «Чернігівський колегіум» імені Т.Г.Шевченка.

Володимир Свердлов , директор КЗ РЛП «Ялівщина» Чернігівської обласної ради

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?