Ситуацію на Донбасі обговорили на вищому міжнародному рівні

Лідери Німеччини, Росії, України і Франції, які в рамках так званого «нормандського формату» намагаються зупинити збройний конфлікт на Донбасі, провели пізно ввечері в понеділок телефонну розмову.

Про це повідомляє Радіо СВОБОДА.

Ангела Меркель, Володимир Путін, Петро Порошенко і Франсуа Олланд домовилися про відновлення пасхального перемир'я на сході України, а також закликали активізувати обмін полоненими за формулою «всіх на всіх». Політики також висловили стурбованість у зв'язку з погрозами стосовно співробітників місії ОБСЄ в Донбасі. Про це повідомляє офіційний сайт глави української держави. Повідомлення аналогічного змісту оприлюднила і прес-служба Кремля. Берлін і Париж поки не коментували телефонні переговори.

В кінці березня учасники Тристоронньої контактної групи в Мінську домовилися про чергове перемир'я в зоні збройного конфлікту на сході України, воно вступило в чинності 1 квітня.

Глава моніторингової місії ОБСЄ на сході України Олександр Хуг заявив днями, що ситуація в Донбасі нестабільна і може загостритися в будь-який момент. За його словами, сторони конфлікту досі дислоковані дуже близько один до одного, у них є важке озброєння, і вони постійно знаходяться в режимі готовності.

Вранці 18 квітня штаб української військової операції в Донбасі повідомив про загострення ситуації. За добу, за даними військових, сепаратисти 32 рази відкривали вогонь по українських позиціях. Поранений один військовослужбовець.

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?