Система захисту і безпеки людей створюватиметься в об’єднаних громадах

— Сьогодні спільно з Державною службою з надзвичайних ситуацій (ДСНС) ми впроваджуємо секторальну децентралізацію щодо організації органів цивільного захисту в об`єднаних територіальних громадах. Ми створюємо у громадах повноцінну систему захисту і безпеки людей, максимально наближаємо до людей послуги, які надають підрозділи ДСНС, — заявив  Віце-прем'єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко під час робочої поїздки на Тернопільщину, інформують нашому виданню в прес-службі Віце-прем’єр-міністра України.

Він повідомив, що зараз створюється розгалужена система місцевих пожежно-рятувальних команд, а також законодавчо запроваджений механізм, який дозволяє передавати з районного рівня у власність ОТГ пожену техніку й обладнання.

Сьогодні для семи територіальних громад Тернопільської області були вручені сертифікати на отримання пожежно-рятувальних машин на базі ЗІЛ-130, а також рятувальним частинам трьох районів Тернопільщини вручені ключі ще від трьох  автомобілів на базі МАЗ.  На Тернопільщині до кінця року буде створено 9 пожежних частин у громадах.

Довідково:

У Тернопільській області у 2017-му планується відкриття дев’ять підрозділів місцевої або добровільної пожежної охорони – у Заводській, Лопушнянській, Іванівській, Озерянській, Васильківській, Новосільській, Байковецькій, Колиндянській та Білобожницькій ОТГ.

Три пожежно–рятувальних автомобілі на базі МАЗ вручено:

-        3-й державній пожежно-рятувальній частині Управління Тернопільського району;

-        5-й державній пожежно-рятувальній частині Управління Кременецького району;

-        8-й пожежно-рятувальній частині Управління Борщівського району.

Сім сертифікатів на отримання пожежно-рятувальних автомобілів на базі ЗІЛ-130 отримали:

  • Байковецька ОТГ;
  • Теребовлянська ОТГ;
  • Коцюбинецька ОТГ;
  • Озерянська ОТГ;
  • Завалівська сільська рада Підгаєцького району;
  • Більче-Золотецька селищна рада Борщівського району;
  • Дзвиняцька сільська рада Заліщицького району.

На фото: прапор м.Тернопіль

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?