Система спрощеного податку зазнала змін

спрощенціЗа півріччя спрощенці  Чернігова спрямували до бюджету понад  39,7 млн.грн.  єдиного податку.

«За підсумками шести місяців поточного року платники єдиного податку м. Чернігова перерахували до бюджету понад 39,7 млн грн, з них понад 3 млн грн сплачено у червні. Ріст надходжень до рівня минулого року склав 6,7 млн грн або 120,4%. Внесок підприємців − фізичних осіб становить понад 30,2 млн. грн. Юридичні особи, які застосовують спрощену систему оподаткування, перерахували до міської скарбниці 9,5 млн. грн.», — поінформував заступник начальника ДПІ у м. Чернігові ГУ ДФС у Чернігівській області Володимир Мехед.

До речі,  на обліку в ДПІ у м. Чернігові  перебуває 9533 підприємці — фізичні особи та 1517 юридичних осіб-платників єдиного податку.

«Система спрощеного оподаткування з 2015 р. зазнала певних змін: об'єднано єдиний податок з фіксованим сільськогосподарським податком, зменшена кількість груп спрощенців, знижено ставки податку для платників III групи (2% доходу — у разі спати ПДВ або 4% — у разі включення ПДВ до складу єдиного податку), поступово вводяться касові апарати при готівкових розрахунках, збільшено граничний річний обсяг доходу», — відмітив Володимир Мехед.

Варто нагадати, що при здійсненні діяльності підприємцями І і ІІ груп, яка не передбачена критеріями щодо таких груп (п.п. 1,2 п.291.4 ст.291 Кодексу), платнику із суми отриманого доходу необхідно сплатити 15 % податку.

До переліку суб'єктів господарювання, які не можуть бути платниками І–ІІІ груп, з 1січня 2015р. додалися й ті, хто займається лотереями (окрім розповсюдження лотерей) і парі (букмекерських парі, парі тоталізатора).

«Впроваджені податковою реформою зміни щодо спрощеної системи оподаткування покликані пожвавити інтерес у бізнесу до здійснення діяльності на умовах сплати єдиного податку», — резюмував  Володимир Мехед.

Алла БУЛАВА, сектор комунікацій ДПІ у м.Чернігові 

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?