СИН СКАНДАЛЬНОГО ЗАБУДОВНИКА ОБИРАТИМЕ КАНДИДАТІВ БОРОТИСЯ З КОРУПЦІЄЮ

корупціяСеред чотирьох членів конкурсної комісії з відбору кандидатів на посади в Національному агентстві з питань запобігання корупції, що їх обрали на зборах громадські організації України, значиться ім’я сина чернігівського забудовника, що має скандальну репутацію.

Мова йде, про Романа Верешу, сина керівника комапанії «УкрСіверБуд» Віктора Вереші, яку тісно пов’язують з чернігівською міською владою, і деякими земельними скандалами.

Про громадську діяльність Романа Вереші, як і про організацію «Чернігівщина», яку він представляє відомо достатньо мало. За інформацією з відкритих джерел, Роман Вереша займається адвокатською та викладацькою діяльністю.

Крім того, Роман Вереша, є співзасновником ТОВ «ДСК-1», яке є засновником дочірнього підприємства «УкрСіверБуд» ЗАТ «ДСК». Крім батька та сина Вереш засновниками товариства виступають Сергій Замокін та Віталій Собиченко, відомий як директор комунального підприємства «Чернігівбудінвест» Чернігівської міської ради.

Ці ж чотири особи, також є власниками «Чернігівського РСУ» якому управління капітального будівництва Чернігівської облдержадміністрації, в 2013 році виділило понад 3 млн. гривень бюджетних коштів, для реконструкції музею Довженка в м. Сосниця, за неконкурентною процедурою «в одного учасника».

Останній гучний скандал, пов’язаний з ДП «УкрСіверБуд», стосувався «порятунку» міського голови Чернігова від кримінального провадження, щодо розтрати 4,7 млн гривень. Підприємством, яке погодилося перебрати на себе кредиторські повноваження міськради і повернути їй 4,7 мільйонів гривень був саме «УкрСіверБуд».

Нагадаю, що чернігівському міському голові Олександру Соколову, інкримінувалась службова недбалість при перерахуванні 4,7 млн грн. бюджетних коштів на закупівлю житла за державною програмою «Забезпечення житлом громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи». Об’єкт, який не відповідав передбаченим законодавством вимогам за ступенем будівельної готовності у подальшому через банкрутство підприємства-забудовника так і не було добудовано.

Іван Бобровицький, http://corruptua.org/ 

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?