Свято, подароване Чернігівським театром

На початку червня на сцені Бобровицького районного будинку культури із популярною виставою «Сватання на Гончарівці» Григорія Квітки-Основ’яненка виступав Чернігівський обласний академічний український музично-драматичний театр ім.Т.Г.Шевченка.

Приїзд обласного театру  до  Бобровиці – це велика подія в культурному житті  міста і неабияка радість для  місцевих театралів. На превеликий жаль, жителі провінційних містечок і сіл позбавлені  тих можливостей, які відкриваються для любителів мистецтва у обласних центрах та столиці. А  щоб вибратися  в музей чи на виставку, в театр чи на концерт до Києва або  ж Чернігова,  зазвичай,   не вистачає часу, коштів. На перешкоді стають відстань і відсутність транспорту.

Театр (1)Приємно відзначити, що  в залі  під час перегляду  вистави можна було побачити не лише  бобровичан. Приїхали  шанувальники  театру із села Стара Басань. Вчителі  Віра Сіра, Раїса Савченко та Марина Шуплик  дивилися виставу разом з учнями. Гарний приклад подають педагоги своїм вихованцям. І коли ж, як не в шкільні роки, прививати любов до прекрасного?

Новобасанські  шанувальниці театру
Новобасанські шанувальниці театру

Відклали всі свої справи (а їх у селі в літній час  стільки, що  не переробити) і приїхали на зустріч з театром і  група театралок із села Нова Басань. Керівництво  місцевого ТОВ «Наташа-Агро» пішло назустріч своїм працівникам і навіть виділило для поїздки до  Бобровиці  автобус.

Глядачі  дуже тепло приймали  артистів із Чернігова. Талановита гра акторів, чудові голоси, красиві костюми, український колорит не могли нікого залишити байдужими. Всі покидали зал будинку культури переповнені прекрасними враженнями, чудовим настроєм і з почуттям великої вдячності талановитим акторам Чернігівського академічного театру ім.Т.Г.Шевченка за подароване свято.  І якби комусь із глядачів після вистави задали запитання: — Чи любите ви театр? То кожний би відповів: — А як його можна не любити?!Людмила ХВОЯ, м.Бобровиця

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?