Сусідські громади стали серйозними конкурентами

Територіальні громади сіл Вихвостівської, Івашківської, Куликівської сільських рад Городнянського району Чернігівщини об’єдналися у Вихвостівську сільську об’єднану територіальну громаду з центром у селі Вихвостів.

Голова Чернігівської обласної державної адміністрації Олександр Мисник підписав розпорядження (№ 53 від 05.02.2019), яким затвердив висновок про відповідність Конституції та законам України проектів рішень Вихвостівської, Івашківської, Куликівської сільських рад Городнянського району Чернігівської області «Про добровільне об’єднання територіальних громад».

Питання виникнення нової ОТГ не було легким, навпаки, районна влада була зацікавлена у тому, аби Вихвостів, Івашківка та Куликівка увійшли до сусідньої Тупичівської об`єднаної громади, яка була утворена ще раніше. Без цих сіл, і, зокрема, Вихвостова, де успішно господарством керує Микола Кондренко, Тупичівській ОТГ буде вкрай складно, адже звідти у свій час бізнесмени, які виїхали до Чернігова, порозтягували майже все, що можна було. І Тупичів від колись потужного господарства став сьогодні майже дотаційним в багатьої галузях. А функціонує громада у більшості своїй завдяки не місцевим бізнесменам, які обробляють землю та сплачують відповідні кошти до місцевого бюджету.

Отже, відтепер на Чернігівщині функціонують 37 об'єднаних громад та 2 ОТГ навколо міст обласного значення. Ще п'ять ОТГ (Хмільницька, Киїнська, Новобілоуська, Борзнянська та Озерянська) чекають призначення виборів, які не відбулися 23 грудня через введення воєнного стану.

Ще цікаві повідомлення

3 Thoughts to “Сусідські громади стали серйозними конкурентами”

  1. Петро

    Керівник ВИхвостівської ОТГ робить ставку в селі на «чужих», приїжджих, і в основному колишніх зеків. А це аж ніяк не не свідчить про подальший розвиток громади.

  2. Валентин Петрович

    А ще цей голова КСП «Віра» а тепер вже як голова Вихвостівської ОТГ Кондренко палкий прихильник московщини, опікується московською церквою і в цьому йому допомагає український московіт Артур Зінов`єв, який раніше перебував у партії «Наш край», а нині в іншій політичній (промосковській) течії — «Розумна сила».

  3. Наталія

    Тупичів 2018 рік прожив без позичок, без заборгованості по заробітній платі. Коштів з місцевого бюджету достатньо, щоб утримувати громаду. А якщо ми комусь мішаємо хай не ховаються, а говорять відкрито. Навпаки я вважаю. що Вихвостів без Тупичева не виживе, в першу чергу через брак спеціалістів. а там , що було бачили, що буде побачимо.......Я не дам втопити нашу громаду.

Не бажаєте прокоментувати?