Судді, що виносили замовні вироки, знову вершитимуть долями людей

57 суддів Вищого спеціалізованого суду України подали документи на участь у конкурсі до Верховного Суду у цивільній та кримінальній палаті, який має запрацювати уже у квітні цього року.

Такою інформацією поділилися в Центрі демократії та верховенства права.

На відміну від своїх колег із Вищого адміністративного та господарського судів, схильних до винесення сумнівних рішень, майже всі судді ВССУ відзначилися своєю майстерністю будувати родинну павутину, як у системі, так і поза нею та були причетні до судових процесів, які суперечать нормам міжнародного законодавства у справі Луценка.

Примітно, що судді ВССУ ухвалювали рішення, внаслідок яких Дмитра та Сергія Павличенків засудили до довічного ув’язнення та 13 років позбавлення волі відповідно, перекваліфіковували обвинувачення у вбивстві на хуліганство у справі екс-народного депутата Віктора Лозинського та засудили Юлію Тимошенко до 7 років позбавлення волі за незаконні дії при підписанні газових угод.

Рух ЧЕСНО в рамках кампанії ЧЕСНО. Фільтруй суд! має на меті зібрати та проаналізувати професійну діяльність усіх кандидатів на конкурс до Верховного Суду. Ми повідомлятимемо про найважливіші етапи створення найвищої судової інстанції і закликаємо журналістів та громадськість долучатися до контролю за конкурсом. Нещодавно ми вже проаналізували кандидатів деяких вищих судів, а сьогодні презентуємо аналітичні довідки суддів Вищого спеціалізованого суду України з розгляду кримінальних та цивільних справ. Детальніше про кожного суддю-претендента на місце у Верховному Суді читайте нижче.

Зазначимо, Рух ЧЕСНО збирає інформацію з відкритих загальнодоступних джерел та не стверджує про вчинення особою правопорушення або її вину. Висновки ЧЕСНО про причетність кандидатів до корупційних діянь, ухвалення сумнівних рішень є оціночними судженнями, що можуть не збігатися із офіційними рішеннями та висновками державних органів.

Детальніше з інформацією про кожного суддю-претендента на місце у Верховному Суді можна ознайомитися в аналітичних довідках на сайті ЧЕСНО.Фільтруй суд!

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?