Суд позбавив жінку материнських прав

Суддя Ніжинського міськрайонного суду Володимир Олійник своїм рішенням від 12.04.2018 року прийняв заочне рішення про позбавлення батьківських прав горе-матері Галини Єсипенко, на очах якої били та катували її дітей. «Гася», як і попередні рази, до суду не з'явилася. 17 квітня буде ухвалено остаточне рішення суду.

Перед судовим засіданням до неї додому завітали журналісти одного з телеканалів. Ті повідомили активістам С14, що неадекватна жінка кидалась на них із камінням та погрозами і кричала, що в неї є важливіші справи, ніж суд.
Відсьогодні 5-річна Діана більше не має батьків. Вона поки що залишається під наглядом лікарів та волонтерів в дитячому відділенні Ніжинської районної лікарні.

Разом із тим волонтерам категорично відмовляють у кваліфікованій безкоштовній допомозі, яку вони хочуть надати постраждалій від насильства нелюда дитині. Дівчинку готові забрати для реабілітації кращі клініки країни, забезпечити їй відпочинок за кордоном та повністю оплатити курс лікування. Знайшлися навіть забезпечені люди з Іспанії, які готові удочерити Діанку.

Лідер чернігівського осередку формації С14 Олександр Макисмець з відповідними пропозиціями особисто звертався до заступниці голови чернігівської ОДА Наталії Романової. Однак та категорично заявила про те, що соціальні служби спроможні забезпечити постраждалу від насилля дівчинку професійними психологами та реабілітацією.

Попри це волонтери не полишають спроб достукатися до чиновників і все-таки віддати дитину для реабілітації кваліфікованим спеціалістам. Державні реабілітаційні центри — це відрижка радянського інтернатного минулого і кваліфіковану допомогу там навряд чи можна отримати.

За інформацією С14_Чернігів

Публікація за темою:

Перевірка показала недієздатність соціальних служб

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?