Суд позбавив волі чоловіка, який ошукав 95-річну жінку

У січні Щорський районний суд Чернігівської області призначив покарання шахраю, якого в липні минулого року оперативно затримали поліцейські з Городні.

30 липня 95-річна мешканка Городнянського району розповіла правоохоронцям, що до неї додому прийшов незнайомець. Він запевнив, що її онук потрапив у ДТП і тепер йому конче необхідні гроші.

У стресі від такої новини жінка віддала все, що мала — 10 тисяч гривень. Непроханий гість забрав гроші, сів у таксі та поїхав. Лише в той момент жінка усвідомила, що незнайомець її ошукав.

Завдяки тому, що пильний сусід пенсіонерки з села Тупичівшвидко подзвонив до поліції, правоохоронці наздогнали та затримали підозрюваного у шахрайстві на перехресті шляхів до сіл Макишин та Куликівка.

Співробітники групи реагування патрульної поліції за гарячими слідами затримали автомобіль, у якому знаходилися водій та двоє пасажирів. Коли раніше судимий 44-річний чоловік усвідомив, що буде відповідати перед законом, спробував викинути гроші в траву. Слідчо-оперативна група вилучила ці гроші.

Поліція затримала підозрюваного в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Слідчий розслідував провадження за частиною 2 статті 190 Кримінального кодексу України — шахрайство. Після завершення розслідування матеріали провадження були направлені до суду.

Як повідомили в Секторі комунікації поліції Чернігівської області, обвинувачений – уродженець Луганщини, раніше судимий за вчинення розбійного нападу. Суд визнав його винним у скоєнні шахрайства та призначив покарання у вигляді позбавлення волі строком на один рік.

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?