Сучасний паспортний центр відкрився у Чернігові

16 березня в УДМС України в Чернігівській області відкрився Паспортний центр з обслуговування громадян.

У його відкритті взяли участь голова Чернігівської обласної державної адміністрації Валерій Куліч, Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко, представники міграційної служби зі столиці.

Не секрет, що з моменту надання українцям можливості виїжджати за кордон без віз, а лише з біометричними паспортами, ситуація з отриманням відповідних документів значно погіршилася. Отримати такий довгоочікуваний паспорт — не кожен зможе, бо для цього треба мати міцні нерви. Адже міграційна служба вкрай не встигає видавати документи у термін, передбачений законодавством. Тож замість двох тижнів на так зване термінове отримання необхідно чекати понад два місяці, а що вже казати про звичайну чергу — вона розтягується майже на півроку. І чим далі, тим все частіше самі громадяни почали вже говорити про нібито існування якоїсь мафіозної структури, якій вигідно, аби подібна ситуація з видачею паспортів існувала.

Сьогоднішня подія в Чернігові з відкриттям сучасного центру вщент розбиває створювані міфи.

Відкриття паспортного центру дає можливість не лише поліпшити якість роботи, збільшення пропускної спроможності в оформленні біометричних документів, а й створення додаткових робочих місць. Адже замість двох в тільки в головній обласній міграційній службі працюватиме вже шість операторів.  Тож безумовно, що кожне додатково встановлене робоче місце — це і зростання грошових надходжень до місцевих бюджетів.

На сьогодні в Чернігівській області функціонує 47 автоматизованих робочих місць, а за місяць по області документи на оформлення біометричних паспортів подають близько 10 000 громадян.

Не секрет, що виникає багато скарг на електронну чергу. Там, коли не зайдеш в Інтернет, аби записатися на потрібний день щодо оформлення паспорту, завжди відсутні вільні квоти. Чому це відбувається — я запитав у фахівця міграційної обласної служби.

Паспортний центр, окрім оформлення біометричних закордонних паспортів, видаватиме й паспорти громадянина у формі пластикової ІД-картки.

Серед переваг центру не лише встановлення 6 автоматизованих робочих місць, а й достатньо велика площа для комфортного обслуговування громадян — майже 160 квадратних метрів. І що вже не другорядне — для сплати послуг не треба нікуди бігти — термінал для швидкої оплати працюватиме на місці, безпосередньо у центрі.

Також батькам можна прийти до центру і з дитиною, адже для маленьких відвідувачів тут спеціально створено «Дитячий ігровий куточок».

 

Сергій Вітер

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?