Студенти колегіуму долучилися до правового проекту

Напрямки діяльності органів юстиції, систему надання безоплатної правової допомоги, електронні сервіси та проект «Я МАЮ ПРАВО!» — все це днями обговорювали зі студентами Національного університету «Чернігівський колегіум» ім. Т.Г.Шевченка керівники Головного територіального управління юстиції у Чернігівській області.

Приємно, що в цьому навчальному закладі керівництво опікується правовою обізнаністю своїх студентів. «За Указом Президента саме 2018 визнано Роком проекту «Я МАЮ ПРАВО!», — такими словами розпочав зустріч проректор з науково-педагогічної та навчальної роботи Валентин Панченко.

Розповідаючи про загальнонаціональний правопросвітницький проект «Я МАЮ ПРАВО!» очільник управління юстиції Олег Трейтяк та його перший заступник Сергій Рудий акцентували увагу молоді на подоланні такого ганебного явища у вищих навчальних закладах як корупція.

А потім була дискусія: чи згодні ви вирішувати свої питання за гроші? як часто ви це робите? чи необхідно підвищувати відповідальність за корупційні злочини? чи варто запозичувати зарубіжний досвід боротьби з корупцією?

«Перед тим, як запропонувати хабар, подумайте! Ви прийшли за знаннями, а не за тим, аби лише отримати диплом», — сказав Сергій Рудий. Далі він роз’яснив норми чинного законодавства, що встановлюють відповідальність як за надання, так і за отримання неправомірної вигоди. Олег Трейтяк навів приклади уникнення корупційних ризиків під час навчання.

Заступник начальника з питань державної реєстрації В’ячеслав Хардіков розповів молоді про електронні сервіси Міністерства юстиції, що значно полегшують українцям доступ до послуг, уникаючи «живого» спілкування з чиновниками.

Сергій П’ятниця, заступник начальника з питань державної виконавчої служби, говорив про систему виконання судових рішень в нашій державі, останні зміни у цьому напрямку, і звичайно – просто і доступно про важливий Закон #ЧужихДітейНеБуває, що істотно підсилює санкції до злісних неплатників аліментів.

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?