Стан реформ в освіті та медицині Чернігівщини

Не зважаючи на складність процесів реформування медичної галузі, в області проводиться оптимізація мережі закладів первинної ланки медико-санітарної допомоги. При цьому наявний ліжковий фонд приводиться до реальних потреб територіальних громад. У той же час розширюється мережа медичних закладів на засадах загальної практики-сімейної медицини, а також мережа відділень та пунктів швидкої (невідкладної) допомоги.

Реформи звіт КулічаПро це повідомив під час річного звіту перед громадою Чернігівщини голова обласної держадміністрації Валерій Куліч, який рівно рік тому був призначений Президентом України Петром Порошенком на посаду, акцентував увагу на соціальній сфері.

Протягом 2015 року з різних джерел фінансування на покращання матеріально-технічної бази закладів охорони здоров’я області використано майже 64 мільйони гривень (на ремонтно-будівельні роботи, придбання медичного обладнання та апаратури, санітарного автотранспорту). Медичні заклади області отримали 6 санітарних автомобілів.

Реформи освіта кулічУ 2015 році відкрито 9 дошкільних навчальних закладів, 8 типових груп при діючих закладах. Ще одна типова група запрацювала цього року. Всього функціонують 432 дошкільні навчальні заклади, в яких отримують дошкільні послуги майже 93% дітей віком від 3 до 6 років.

На сьогодні в області оперативно (хоча й тимчасово) вирішено проблему щодо фінансового забезпечення професійно-технічних навчальних закладів. Фінансування 8-ми закладів, розташованих у районах області, повністю забезпечено до кінця року з обласного бюджету. Питання фінансування 10-ти ПТНЗ у Чернігові, Ніжині та Прилуках вирішується за рахунок бюджетів відповідних міських рад. Також на ПТНЗ Ніжина та Прилук у березні розподілено кошти стабілізаційної дотації обласному бюджету з Державного бюджету на суму понад 11 мільйонів гривень. Це забезпечить роботу закладів включно по серпень цього року.

Серед останніх новин – Кабінет Міністрів України підтримав пропозицію Міністерства освіти і науки про перейменування Чернігівського національного педагогічного університету імені Т.Г. Шевченка в Національний університет «Чернігівський колегіум» імені Т.Г. Шевченка (університет є правонаступником Чернігівського колегіуму, утвореного в 1700 році).

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?