Стан автошляхів на Чернігівщині інспектували журналісти

DSCN6307З кожним роком Чернігівщину відвідує все більша кількість туристів. Зіпсувати враження від поїздки може дискомфорт у дорозі. Значну частину як пасажирських, так і вантажних перевезень області беруть на себе регіональні автошляхи.

В останні роки ремонтні роботи на них проводяться виключно ямковим методом. Аби покращити якість перевезень, тут необхідний капітальний, або хоча б поточний ремонт. Стан регіональних автошляхів разом із Службою автомобільних доріг області інспектували  кореспонденти Чернігівського обласного телебачення.

Чернігівщина — скарбниця безлічі архітектурно-культурних пам’яток, природних парків та заповідників. Аби туристи могли комфортно до них дістатися, важливо підтримувати автошляхи області в належному стані.

DSCN6320Регіональна дорога державного значення Р-68 має протяжність близько 100 кілометрів. Автомобільна дорога Талалаївка – Ічня – Тростянець –Сокиринці — /Н-07/ з’єднує з обласним центром три райони: Ніжинський, Ічнянський, Срібнянський. Початок дороги — в с.Талалаївка Ніжинського району , а закінчується  виходом на трасу Київ – Суми в Срібнянському районі. Автомобільна дорога  приймає на себе значну кількість вантажоперевезень, через що дороги руйнуються. Цією дорогою туристи можуть дістатися до історико-культурних об’єктів області: Іржавця, Ічні, Тростянця. Нею гості Чернігівщини під’їжджають до національного історико-культурного заповідника Качанівка, а також до маєтку Галаганів в Сокиринцях. Стан  траси нині задовільний. Останнім часом тут проводиться виключно ямковий ремонт.

DSCN6407Регіональна автодорога Р-67 «Чернігів – Пирятин» проходить через Куликівку, Ніжин, Прилуки. Її протяжність – більше 180 кілометрів. Ця дорога приймає на себе значне навантаження як пасажирського, так і великовагового вантажного транспорту. Стан цього автошляху хоч і задовільний, але потребує відновлення окремих ділянок. Аби покращити його транспортно-експлуатаційні характеристики, потрібен капітальний ремонт. Або хоча б поточний — із влаштуванням тонкошарового асфальтобетонного покриття.

DSCN6412Дорожники  вже відновили покриття на окремих ділянках дороги та залізничних переїздів . А от частина автошляху Р-67, що проходить через центр Куликівки, відремонтована сучасним методом за використанням технології гарячого реміксу.

DSCN6446

Ксенія ІСАЄНКО

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?