США та Україна домовилися посилювати тиск на Росію

Україна і США обговорили перспективу взаємодії для забезпечення енергетичної безпеки і посилення тиску на Росію з метою якнайшвидшого звільнення українських моряків, захоплених в районі Керченської протоки 25 листопада 2019.

Про це повідомляє Посольство України в США на своїй сторінці в Facebook за підсумками зустрічі з заступником помічника міністра оборони США з питань України, Росії та Євразії Лорою Купер.

«Обговорено питання поточного стану і подальшого розвитку перспектив співпраці безпеки між Україною та США, по взаємодії для забезпечення енергетичної безпеки, а також ситуація в районі Азовського і Чорного морів. Наголошено на важливості посилення тиску на Росію з метою якнайшвидшого звільнення українських моряків, захоплених в районі Керченської протоки 25 листопада 2019», — йдеться в повідомленні.

В рамках зустрічі також наголошувалося на важливості посилення безпеки підтримки України з боку США і необхідність направлення помітних політичних сигналів, які свідчать про те, що Вашингтон залишається поруч з Києвом на тлі триваючої російської агресії.

Американська сторона запевнила, що буде надавати необхідну підтримку для того, щоб Україна мала можливість захистити себе від зовнішньої загрози як на суші, так і на морі.

Інформаційний спротив

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?