США: ми збільшимо чисельність військ і поговоримо з Путіним з позиції сили

Новий глава Білого дому Дональд Трамп буде вести переговори з Президентом Росії Володимиром Путіним з позиції сили і не відведе війська НАТО від кордонів РФ. Про це заявив радник Трампа, колишній мер Нью-Йорка Рудольф Джуліані в інтерв'ю американській телекомпанії CNN.

При цьому Джуліані підтвердив, що Трамп має намір співпрацювати з Росією по тих напрямках, де «ми могли б співпрацювати», і буде робити це так, як не вдавалося Хілларі Клінтон, Джону Керрі і Бараку Обамі.

"Він буде діяти з іншої позиції. Ви забуваєте про його передвиборну обіцянку серйозно наростити чисельність армії і скасувати секвестр. Чисельність збройних сил збільшиться з 420 тисяч до 550 тисяч військовослужбовців, число бойових кораблів — до 350, сучасних бойових літаків — до 1200 одиниць, а чисельність морської піхоти — з 27 до 36 батальйонів. Трамп буде вести з Путіним переговори від імені країни, яка не скорочує збройні сили, а збільшує їх до рівня армії Рейгана ", — сказав Джуліані.

Дональд Трамп «зробить це для того, щоб мати можливість вести переговори з Москвою про світ з позиції сили, а не в ситуації, коли США зменшують чисельність збройних сил», — пояснив радник новообраного президента, натякаючи на скорочення фінансування армії при президенті Обамі.

Рудольф Джуліані також відмовився підтвердити, що Трамп прийняв рішення про відведення військ НАТО до кордонів з Росією. «Ні, таких рішень немає», — сказав він, зазначивши, що висловлювання, які Трамп зробив в ході передвиборної кампанії, означали інше, а саме: що країнам альянсу, які побоюються агресії з боку РФ, слід наростити витрати на оборону до рекомендованого рівня в 2 відсотки від валового внутрішнього продукту.

«Я думаю, що президент Трамп посилить можливості НАТО», — резюмував Джуліані.

Джерело

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?