Спливає термін, коли УПЦ (МП) повинна змінити назву

Українська православна церква (Московського патріархату) має змінити назву і вказати свою приналежність до Російської церкви.

Спливає чотири місяці, які визначені Законом України №5309 для перейменування української філії Російської православної церкви (РПЦ) у назву, яка б відповідала дійсності сьогодення та історичної справедливості.

Згідно з цим Законом, релігійна організація (об'єднання), яка є частиною іншої структури, керівний центр якої знаходиться  в державі, яка законом визнана такою, що здійснила військову агресію проти України та тимчасово окупувала територію України, зобов'язана у своїй повній назві відображати відповідну приналежність. Тобто з 1 травня УПЦ МП має змінити назву на «Російська православна церква в Україні» або ж на іншу, яка б чітко і правдиво демонструвала приналежність теперішньої УПЦ (МП) до Російської церкви.

— Це тільки початок. Спостерігається тенденція за перехід з РПЦ до справді української церкви — ПЦУ, — наголосив у Чернігові Ієромонах ІОВ (Шлопак) — духівник Братства Благовісників.

Також представники російської церкви не мають право вести діяльність у зоні бойових дій, зокрема, щоб не передавати агресору інформацію про українські війська.

Метою закону є забезпечення державної безпеки та суверенітету України, а також забезпечення суспільства повною та достовірною інформацію.

Нагадаємо, що після Об'єднавчого собору, який відбувся в Україні, митрополит Онуфрій (УПЦ МП) став тільки митрополитом Російської православної церкви в Україні.

15 грудня Об'єднавчий собор обрав митрополита Переяславського і Білоцерківського Епіфанія (Думенка) на пост предстоятеля єдиної Православної церкви України.

А після обрання нового глави УПЦ глава УПЦ МП Онуфрій офіційно втратив титул митрополита Київського.

 

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?