Спартакіада для сильних духом

Всеукраїнська спартакіада «Сила духу» проводиться з метою підтримки у потерпілих внаслідок нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань, цілеспрямованості у подоланні особистих фізичних меж, реабілітації засобами фізичної культури і спорту для подальшої адаптації у суспільство, залучення органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, громадськості до вирішення проблем громадян з обмеженими можливостями.

Фінальні змагання VІІ Всеукраїнської спартакіади проводились з 18 по 20 вересня 2018 року на базі спортивного комплексу «Юність» (м. Ужгород) з 6 видів спорту: армспорту, бомбаскету (сидячи, стоячи), гирьового спорту, дартсу (сидячи, стоячи), настільного тенісу, шахів.

Азарт та завзяття здавалося іноді били через край. Кожен прагнув перемоги для себе та своєї команди. Але відрадно, що по завершенню боротьби нещодавні суперники тиснули один одному руки та ставали друзями. Численні вболівальники, що побували у ці дні в «Юності», стали свідками небувалих емоцій – несамовитої радості звитяг та розпачу втрачених можливостей. Та саме цим і стала такою привабливою та бажаною для тисяч потерпілих на виробництві участь в спартакіаді. Бо це і є життя! Справжнє, багатогранне та повноцінне.

В період проведення спартакіади та під час церемонії її закриття 20 вересня неможливо було бути байдужими, дивлячись на учасників та переможців змагань, які незважаючи на певні вади здоров’я, силою духу боролися за перемогу.

Команду Чернігівської області представили:

з армспорту — Володимир Лисенко (Городнянський район) та Сергій Воробей (Сновський район);

з гирьового спорту — Микола Журавель (м. Батурин) та Олександр Масіч (Менський район);

з дартсу — Людмила Марукова та Микола Будько (м. Чернігів);

з бомбаскету — Надія Христюк (м. Чернігів) і Микола Ткаченко (м. Чернігів);

з настільного тенісу — Вікторія Сак (м. Прилуки) та Володимир Осипець (м. Мена);

з шахів — Володимир Гончар (смт Козелець).

Всі вони старанно боролися, а Надія Христюк стала абсолютною чемпіонкою з бомбаскету здобувши дві золоті медалі. Завдяки її старанням та результативності кидків Миколи Ткаченка отримано командний кубок за 2 місце з бомбаскету.

У всіх членів команди була жага до перемоги і всі вони були сильні духом, і як результат, команда Чернігівщини на спартакіаді посіла сьоме місце.

Володимир Нашиванько,

начальник управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Чернігівській області

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?