Сотня юнаків і дівчат освоює курс молодого бійця

3 жовтня в селищі Гончарівське, що на Чернігівщині, на базі однієї з частин Сухопутних військ Збройних сил України, розпочався військово-патріотичний збір допризовної молоді.

У заході беруть участь понад сто юнаків та дівчат з навчальних закладів Києва та Київської області.

Організували та проводять збір, за підтримки Міністерства оборони України та Генерального штабу Збройних сил України, активісти Громадської організації «Всеукраїнський громадський рух «За майбутнє». За мету вони ставлять ознайомлення молоді з військовою службою, виховання патріотизму і відповідальності за свою країну, популяризацію здорового способу життя, зміцнення духовного та фізичного здоров’я учасників.

Впродовж трьох днів молодь житиме у військових казармах, харчуватиметься в їдальні частини, пізнаватиме ази воєнної науки на заняттях, які будуть проводитися на загальновійськовому полігоні, ознайомиться з військовим життям і побутом солдатів.

У досить насиченій програмі збору заняття з вогневої, тактичної, стройової, медичної та фізичної підготовки, виконання навчальних вправ з автомата, метання гранат, надання першої медичної допомоги, долання військової смуги перешкод та багато інших цікавих та корисних речей.

ГО «Всеукраїнський громадський рух «За майбутнє» дев`ять років поспіль займається військово-патріотичним вихованням молоді. За цей час було проведено 32-а Військово-патріотичних збори, 15-ть Шкіл виживання, 4-и Снайпер України та інші заходи, які спрямовані на патріотичне виховання учнівської та студентської молоді на базі військових частин Збройних сил України, де молодь проходила своєрідний курс молодого бійця.

Олександр Парій, підполковник 

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?