Сотні тисяч гривень стягнуто за зберігання нерозмитненої техніки

За позовом прокуратури Чернігівської області до бюджету стягнуто 620 тис грн витрат за зберігання нерозмитненої техніки.

Про це повідомили в прес-службі прокуратури Чернігівської області.

Питання повноти стягнення коштів до бюджету є одним з пріоритетних  напрямів діяльності прокуратури Чернігівської області.

Реалізуючи функцію представництва інтересів держави в суді, прокуратурою пред’явлено позов про стягнення з приватного підприємства Харківщини 620 тис грн витрат на зберігання транспортних засобів на складі митного органу.

Підставою для вирішення  спору в судовому порядку стало те, що суб`єкт господарювання, використовуючи скасовані судові рішення про зобов’язання органу Державної фіскальної служби повернути транспортні засоби, ухилився від сплати коштів за їх зберігання на складах Чернігівської митниці.

Рішенням суду, яке залишено в силі судами апеляційної та касаційної інстанцій, позов задоволено в повному обсязі.       З метою забезпечення позовних вимог прокурора судом накладено й арешт на розрахункові рахунки підприємства. У рамках виконавчого провадження накладено арешт і на транспортні засоби відповідача.

Наразі, за принципової та послідовної позиції прокуратури Чернігівської області рішення суду виконано та до бюджету стягнуто 620 тис грн заподіяних збитків.

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?