Солодке містечко створили на Чернігівщині

Корюківка вже неодноразово вражала цікавими молодіжними акціями й екологічними проектами. Та таким смачним і ароматним північний населений пункт ще ніхто не бачив. Господині з Корюківщини створили ціле пряникове містечко і з радістю презентували всім охочим в історичному музеї. 

Дванадцять майстринь із Корюківки та Наумівки представили свої композиції вулиць міста з автомобілями, деревами і ялинками, центральною та фабричною площами.

«Ініціаторами виставки стали працівники музею. Ми охоче підтримали. І, здається, у нас вийшло, – говорить Лілія Голуб. – Я «збудувала» з пряників міську раду – серце Корюківської ОТГ. Це єдина будівля у місті з колонами, тому експериментувати було неабияк цікаво. Три дні витратила, починаючи від моменту замішування тіста і до складання та оформлення. Для кожної із нас це було хвилююче. Але відгуки якнайкращі. Тому такі виставки проводитимемо щорічно, і наступного року обов’язково почнемо заздалегідь. Бо цього разу часу не надто багато було. Я б зробила масштабування і креслення кожної будівлі, роздавши точні розміри майстриням. Так ми матимемо більш точний і співрозмірний вигляд пряникового містечка».

Серед їстівних об’єктів експозиції – будівля міської ради, райдержадміністрації, податкової інспекції, офіс КФТП, міський будинок культури, будинок культури КФТП, центр зайнятості, адмінприміщення лісгоспу, будівлі закладів освіти: гімназії, ЗОШ №4, дитсадки «Веселка» й «Дельфін» та інші. Ще ніколи вони не виглядали так смачно.

Презентаційна виставка діятиме під час всіх новорічно-різдвяних свят. А охочі поласувати якою-небудь адміністративною будівлею матимуть можливість придбати її. Це справді видовищне і дуже апетитне дійство. 

Сніжана Божок

На першому фото: Міська рада Корюківки від кулінарної майстрині Лілії Голуб

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?