Смолинські торфодобувники не пустили на завод нового директора

Працівники Смолинського торфозаводу філії ДП «Чернігівторф» заблокували прохід і не пустили на підприємство призначеного виконуючого обов’язки директора ДП «Чернігівторф» Петра Слуценка та його заступника.

Колектив підприємства вважає, що нове керівництво призначено незаконно.

Працівники торфозаводу переконані, що призначений керівник та його заступник приїхали на підприємство нібито для проведення інвентаризації.

Заводчани впевнені, що паралельно з інвентаризацією міністерські призначенці планують підписати акт передачі активів заводу на баланс ДП «Чернігівторф» з подальшим блокуванням рахунку, таким чином аби остаточно приректи завод на знищення.

«Міністерські призначенці намагаються узаконити процедуру передачі ДП «Чернігівторф» у Фонд державного майна для подальшої приватизації підприємства. ДП «Чернігівторф» поспішно передали до ФДМУ напередодні відставки попереднього уряду без проведення інвентаризації, тим самим грубо порушивши процедуру передачі», — йдеться в повідомленні Смолинського торфозаводу.

Тож в.о. директора ДП «Чернігівторф» Петро Слуценко разом із своїм заступником намагалися потрапити на Смолинський торфозавод і провести інвентаризацію. Працівники підприємства зустріли призначенців на вході і не пустили на територію заводу.

На думку голови профспілки ДП «Чернігівторф» Андрія Страхова, актом про інвентаризацію все не закінчиться, адже міністерські ставленики планують паралельно видати ще й акт передачі Смолинського торфозаводу на баланс ДП «Чернігівторф» і закрити філію. Це призведе до зупинки виробництва та заборгованості по основних статтях.

Нагадаємо, на сьогодні у борговій ямі перебуває тільки ДП «Чернігівторф», жодна з філій боргів не має.

Профспілки оскаржують в судах наказ профільного міністра про призначення Петра Слуценка виконуючим обов’язки ДП «Чернігівторф». Таке призначення, як вважає колектив Смолинського торфозаводу, суперечить статуту державного концерну «Укрторф», у якому сказано, що відповідну посаду має право обіймати лише людина із досвідом роботи в торф’яній галузі.

Деталі  у відео: 

Ситуація на Смолинському торфозаводі напружена

Смолинські торфодобувники на Чернігівщині не пустили на завод нового директора

Опубліковано Суспільний кореспондент Вівторок, 17 березня 2020 р.

Ще цікаві повідомлення

2 Thoughts to “Смолинські торфодобувники не пустили на завод нового директора”

  1. Вася

    Долговую яму копали все.А расплачиваются работники ГП"Черниговторф"Где зарплата за 10 месяцев?Или всем или не кому.

  2. Чернигов

    Предприятие одно.И пока принадлежит государству,и зарплату должны получать все как положено по закону.И нечего делить на филиалы.

Не бажаєте прокоментувати?