«Слугу народу» Павла Халімона звинувачують у рейдерстві

Поліція Чернігівщини — не з народом! Вона захищає інтереси рейдерів і жорстоко розправляється з селянами, які захищають свій урожай!

Такий безпомилковий висновок зробили ті, хто 19 липня 2020 р. бачив на власні очі беззаконня прилуцьких та чернігівських «правоохоронців», які діяли не тільки всупереч здоровому глузду, нормальній людській логіці, а й грубо попирали елементарні права людей.

Селяни, які живуть у селі Івківці на Прилуччині, не можуть збагнути, чому поліція своїми діями сприяє знищенню державної власності заради інтересів рейдерів?

***

Селяни Івківців на Прилуччині дуже постраждали внаслідок геноциду українського народу, проведеного урядом СССР у 1932—1933 рр.

Схоже, що й нинішня але вже українська влада хоче жителів цього села залишити напризволяще — без засобів існування — роботи і зарплати.

Події, які сталися недільного дня, 19 липня 2020 року, у селі Івківці Прилуцького району, можна назвати лишень одним — поліція не з народом, вона по-бандитськи заблокувала усю роботу селян, які не можуть зібрати урожай з поля, що належить Державному підприємству дослідного господарства «Івківці» Миронівського інституту пшениці імені В.М.Ремесла Національної академії аграрних наук України.

Поліція ганебно діяла проти селян, які не давали рейдерам заїхати на поле і зібрати рапс. З цією метою селяни заблокували своїми автомобілями і живим щитом роботу комбайнів, які приїхали аж з Херсонської області. Але поліція силою розганяла жінок і тих чоловіків із села Івківці, які воювали на Донбасі не лише за Україну, а й захищали своїх жінок та дітей від імперських зазіхань. А нині їм і тут приходиться захищатися від злодійських дій рейдерів і тих, хто їм всіляко сприяє і захищає — поліції.

Начальник Прилуцького відділу поліції Сергій Сторожук та начальник сектору превенції Прилуцького відділу поліції Олександр Карпенко на наше запитання спочатку стверджували, що діють прилуцькі поліцейські та з Чернігова на підставі ухвали суду. Ми попросили представити копію такої ухвали. Але як виявилося дещо пізніше, жодної ухвали суду на той час не було (хіба що поліція може знайти ручного суддю і зробити заднім числом такий документ).

Виходить, що керівники поліції  сказали неправду, що і підтвердили своїми словами через кілька хвилин. Дещо пізніше Сергій Сторожук взагалі стверджував, що його підлеглі діють вже не на підставі рішення суду, а на підставі різних повідомлень, які надходили до поліції. Цікаво, що речниця поліції Чернігівщини Юлія Ковтун у Фейсбук спочатку теж написала, що «на підприємстві точиться конфлікт між старим та новим керівником. Згідно з ухвалою суду, врожай має зібрати та передати на елеватор третя сторона».

Скриншот з допису у Фейсбук речниці поліції Чернігівщини Юлії Ковтун

Але рівно за годину вона виправила свій текст і вже тут про ухвалу суду жодного слова: «Щоб не допустити порушень публічного порядку, на місці події зараз перебувають поліцейські».

Словом, забрехалися «правоохоронці» — бо ж їм треба якось виправдати протизаконні свої фізичні дії, які застосовували проти селян.

Як стало відомо з багатьох джерел, покровительством усіх цих дій рейдерів є народний депутат України, заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики, заступник голови депутатської фракції політичної партії «Слуга народу», голова Чернігівської обласної організації партії «Слуга Народу» Павло Халімон.

Селяни занепокоєні тим, що за два дні, якщо не дозволять поліцейські зібрати їм урожай, виплеканий своїми власними руками, він загине… А керівництво стверджує, що державне підприємство понесе величезні мільйонні збитки, а людям вже треба платити зарплатню.

Тож чи таку владу рік тому обирали селяни на Прилуччині на минулих президентських виборах? Звичайно, ні! І в цьому люди вже не сумніваються, а остаточно переконані! Бо ця влада не захищає їхні права, а знущається над ними грубо, цинічно і підло, задля своїх нечесних намірів, які ведуть до одного — ще більшої наживи й прибутків.

А якби такі події трапилися в нормальній цивілізованій країні, то вже певні структури відкрили б проти цієї поліції кримінальне провадження за дії, які через її ж блокування ведуть до знищення урожаю, до речі, на державному підприємстві! Але ми, як показало свавілля поліцаїв у селі Івківці на Прилуччині 19 липня, ще раз демонструють, що ми живемо в дикій країні, з одного боку, а з іншого — таке зневажливе ставлення влади до простих людей, які працюють на селі, не просто обурює, а вражає до глибини душі.

Ми відстежуватимемо подальшу ситуацію, що сталася в селі Івківці Прилуцького району Чернігівської області. Слідкуйте за новинами у нашому виданні, каналі Ютуб та соціальних мережах:

Телеграм-канал: https://t.me/sknov

Ще цікаві повідомлення

One Thought to “«Слугу народу» Павла Халімона звинувачують у рейдерстві”

  1. Сергей

    Вам когда статью заказывали, не сказали, что ,,19 серпня 2020,, будет только через месяц

Не бажаєте прокоментувати?