«Слава Україні!» в Росії сприймається як антиросійське прокляття

Про це написало авторитетне видання «Московський комсомолець».

У статті «Українці обвалили рейтинг ФІФА в Facebook антиросійськими прокльонами» видання вказує на те, що «Віртуальні« воїни »мстять Федерації за співпрацю з Росією».

Цікаво, що подібний вислів «Слава Росії» в РФ сприймається як особливо патріотичне і надається цьому природне смислове значення, але чомусь «Слава Україні» росіяни вважають чимось образливим для них.

Видання пише: «Політичний скандал, який розгорівся на ЧС-2018 навколо збірної Хорватії надихнув тисячі українських русофобів. Орда «свідомих» атакувала сторінку Міжнародної федерації футболу (ФІФА) в Facebook і обвалила рейтинг організації.

На даний момент рейтинг організації стараннями українських тролів впав до 1.3 бала. Користувачі соцмережі з «незалежної» в коментарях залишають прокльони на адресу Росії та ФІФА, звинувачуючи Федерацію в корупції».

Від себе додамо, що в даний час (11-12 липня) сторінку свою в Фейсбуці ФІФА закрила.

Нагадаємо, що захисник збірної Хорватії Домагой Віда записав своє вітання до України, де виголосив «Слава Україні!». Трохи пізніше, коли ФІФА вирішила до футболіста застосувати штрафні санкції з попередженням, футболіст пояснив, що його привітання «Слава Україні» не було політичним висловом, а було вдячністю за підтримку з України. Там футболіст п'ять років грав за київське «Динамо».

ФІФА раніше винесла Віде попередження, але не дискваліфікувала його.

У свою чергу Федерація футболу України негайно зробила заяву з приводу скандалу, що виник.

«Ніякі дисциплінарні правила ФІФА не містять норму, яка б забороняла такі дії. Гасло «Слава Україні!» є вітанням, вшануванням пам'яті загиблих, патріотичним символом незалежності, свободи і волелюбності українського народу, а також гаслом, який часто використовується українськими вболівальниками для підбадьорювання своїх команд під час матчів. У той же час це гасло не містить жодного негативного або образливого змісту, як і інші подібні гасла, наприклад, «Слава Хорватії!» Або «Слава Франції», — йдеться в заяві ФФУ.

До речі, 11 липня, був зіграний другий півфінальний матч чемпіонату світу-2018 з футболу. Хорватія перемогла Англію в цьому півфіналі ЧС-2018, а трохи раніше хорвати «покарали» в дуже важливому матчі росіян, не давши їм шансів пробитися в подальше футбольне змагання.

Тепер Хорватія зіграє в фіналі ЧС-2018 проти Франції, цей матч відбудеться 15 липня. А за день до цього англійці зустрінуться з Бельгією і з'ясують, хто ж посяде третє місце.

На фото: Огнен Вукоєвич і Домагой Вида. Фото ФК Динамо-Київ

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?