«Сіверські клейноди» на «Космополісі-2019» у Греції

Академічний ансамбль пісні і танцю «Сіверські клейноди» Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм (художній керівник та головний диригент – заслужений діяч мистецтв України Сергій Вовк) з 18 по 21 липня 2019 року бере участь у чотириденному етнофестивалі «Космополіс», який щороку проводиться в стародавньому грецькому місті Кавала.

Як підкреслюють організатори фестивалю, «Космополіс-2019» — це чотири дні культурно-мистецької програми, в яку входять музика, танці, презентації національних кухонь, ремесел, виставки, кіно; це дні, коли вузенькі вулиці старого міста наповнюються голосами різних мов, а сценічні майданчики радують глядачів виступами найцікавіших колективів з різних куточків світу.

«Сіверські клейноди» беруть участь в «Космополісі» вперше. Артисти на запрошення організаторів форуму мають честь представляти на фестивалі Україну.

У перший фестивальний день учасники колективу зустрілися з мером міста Кавала Дімітрою Цанакою, взяли участь у параді учасників «Космополісу-2019» вулицями міста. А ввечері відбулося яскраве урочисте відкриття фестивалю.

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?