Сім’ї Чернігівщини займають 3% від загальної кількості по країні

За даними вибіркового обстеження умов життя домогосподарств на Чернігівщині проживає 435,4 тис. домогосподарств (3% від загальної кількості домогосподарств країни), з яких 60% – у міських поселеннях.

Як повідомили в Головному управлінні статистики у Чернігівській області, середній розмір домогосподарства області становить 2,3 особи (в Україні – 2,58). Серед регіонів цей показник коливається від 3,49 особи на Закарпатті до 2,28 особи на Кіровоградщині та Луганщині.

Майже третина домогосподарств Чернігівщини складається з трьох осіб (в Україні – чверть). Характерною для області є значна частка домогосподарств з однієї особи, яка найвища серед регіонів і становить 29% (в Україні – 20%). Майже стільки ж домогосподарств із двох осіб. Великих родин з чотирьох і більше осіб в області лише 12%. Серед регіонів у Закарпатській області найвища (48%) частка домогосподарств із чотирьох осіб і більше, а одинаків – найменша (8%).

У кожному третьому домогосподарстві Чернігівщини є діти до 18 років. Із числа домогосподарств із дітьми 22% належить до неповних сімей (діти не мають одного чи обох батьків). Переважна більшість (96%) таких домогосподарств має у своєму складі одну дитину, 4% – дві. Серед регіонів найбільша частка неповних родин проживає в Донецькій та Миколаївській областях (по 32%), а найменша в Тернопільській (5%).

В контексті.  Серед країн ЄС найбільший середній розмір (за даними 2016р.) був у домогосподарств Польщі та Словакії (2,8 особи), а найменший (2 особи) – у Данії, Німеччині, Фінляндії та Швеції.

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?