Сільський карнавал у Коропі — неабияка атмосфера

ГАЙДА НА КОРОПЩИНУ – ЯРМАРКУВАТИ ТА СМАКУВАТИ! 

Гостинна Коропщина запрошує на свято, яке можна назвати «візитівкою» цього району. За традицією, воно відбудеться в останню суботу липня, тобто 29  липня. На гостей чекає яскраве свято, де можна поринути в атмосферу «сільського карнавалу», придбати вироби майстрів, скуштувати традиційні страви та познайомитися з колоритними персонажами Миколаївського ярмарку. Родзинка свята – презентація нового туристичного маршруту – «Смачна Коропщина». Запрошуємо представників ЗМІ в прес-тур!

Гайда на Коропщину – ярмаркувати та смакувати!

В програмі Миколаївського ярмарку:

— костюмована хода представників територіальних громад, підприємств та організацій району;

— конкурс на найкраще подвір'я чи світлицю (зазвичай вони прикрашені барвистими рушниками й вишиванками, різьбленими меблями, солом'яними кошиками, дубовими бочками й діжечками, господарчим реманентом);

— нагородження переможців у різних номінаціях;
— ярмарок виробів майстрів декоративно-ужиткового мистецтва Чернігівщини, де можна придбати унікальні сувеніри;

— пригощання традиційними стравами, дегустація; кожна громада району презентує свої страви;

— насичена концертна програма.

Під час прес-туру журналісти зможуть поспілкуватися з головою Коропської ОТГ Віктором Івановичем Журавлем, місцевими підприємцями, представниками земляцтва та меценатами.

До відома: коли далекого 1848 року епідемія холери буквально «косила» коропчан, із святого місця — Рихлівського Миколаївського монастиря, що знаходиться неподалік Коропа, хресною ходою принесли ікону чудотворця Миколая. Завдяки цьому жителі міста були врятовані! Саме на згадку про це диво й з’явилася традиція Миколаївського ярмарку. Зазвичай він розпочинається з хресної ходи та молебню.

До уваги представників ЗМІ! Виїзд з Чернігова орієнтовно о 7.00, повернення – близько 20.00. Зустрічаємося біля видавництва «Деснянська правда». Для участі в прес-турі важливо завчасно акредитуватися за посиланням: https://goo.gl/FeHQDp

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?