Сільгосппродукція Чернігівщини може експортуватися до Індії

У Чернігові побував Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Індія в Україні Манодж Кумар Бхарті. В облдержадміністрації почесний гість зустрівся з керівництвом області та поспілкувався з журналістами.

– Для мене – висока честь уже вдруге за такий короткий час завітати на Чернігівщину, – відзначив Манодж К. Бхарті. – Близько місяця тому ми вже тут спілкувалися з головою облдержадміністрації Валерієм Кулічем, і я щиро вдячний йому за небайдужість у налагодженні ефективного співробітництва в галузях економіки та культури. Нам приємно, що в Україні й, зокрема, на Придесенні, чудово відзначили Міжнародний день йоги, що мало позитивний резонанс серед.

Це яскраве свято відзначається з 2015 р. щорічно 21 червня. Встановлене Генеральною Асамблеєю ООН в 2014 році. Прем’єр-міністр Індії Нарендра Моді звернувся до ООН із пропозицією 21 червня відзначати Міжнародний день йоги, оскільки це найдовший день в році (день літнього сонцестояння) у Північній півкулі і має особливе значення у багатьох частинах світу. В Індії, де виникла традиція йоги, учасниками одночасної йога-сесії на площі стали 35 тисяч осіб (багатонаціональна акція увійшла до книги рекордів Гіннеса).

– Нині разом зі мною до Чернігова завітав відомий в Індії танцювальний колектив, який прекрасно популяризує народну культуру, тож у мешканців міста є можливість отримати справжнє задоволення від такого незабутнього виступу талановитих митців. І я за це щиро вдячний Валерієві Кулічу, – наголосив Манодж К. Бхарті. – Також ми домовилися з Валерієм Петровичем про проведення восени Днів Індії в Чернігові. А ще плануватимемо й приїзд делегації Чернігівщини до нашої держави. Та головне, це – наша ефективна подальша співпраця, дружба між народами України та Індії!

Голова облдержадміністрації Валерій Куліч подякував панові Послу за можливість побачити дещицю самобутньої, стародавньої індійської культури на Придесенні. Безперечно, економічно-культурне співробітництво активно розвиватиметься на Чернігівщині, зокрема, в галузі сільського господарства.

– Наприклад, нас цікавить вирощування на Чернігівщині та експорт до Індії бобових, – уточнив Манодж К. Бхарті. – Скажімо, ми імпортуємо з Канади до Індії щороку півмільйона тонн жовтого гороху. Але ж Україна – вдвічі ближча до нас, ніж Канада! То чому б не налагодити таке виробництво тут? Тим більше, що для цього є всі умови – родючі поліські землі, розвинута аграрна галузь із сучасними технологіями. Тож, на мою думку, перспективи для такої взаємовигідної співпраці – чудові!

– Що в Індії знають про Україну?

– На жаль, поки недостатньо знають. З України до нас щороку приїздить понад 30 тисяч туристів. А от громадяни Індії в Україні – нечасті гості. Адже отримати українську візу донедавна було дуже складно. Однак нещодавно ситуація змінилася на краще, цю процедуру спрощено. Тож сподіваємося, що відтепер мешканці Індії відкриють для себе і полюблять квітучу та гостинну Україну!

Сергій Дзюба

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?