Сільчани бунтують: міський депутат хоче приХватизувати їхні городи

У Наумівці на Корюківщині Чернігівської області люди збурилися через те, що житель Корюківки хоче приватизувати близько 58 гектарів землі, на яких вони роками порали свої городи. Наумівчани хочуть приватизувати свої наділи, але бояться, що містянин їх випередить.

Що ж сталося насправді? 

Наумівка — село особливе. У багатьох мешканців, зокрема тих, що проживають у багатоквартирних будинках, у центральній частині цього великого населеного пункту — городи за його межами.

Десь ще 1993 року більше півсотні гектарів колгоспної землі роздали людям під сіножаті. З тих пір вони використовували ці ділянки як городи. Наумівці запевняють, що є рішення сільської ради, де вказано, хто користується цими наділами.

Протест у Наумівці через землю

Раніше приватизувати ці ділянки не дозволяли, бо вони — за межами села. А тепер, коли дозволили, люди бояться втратити можливість приватизувати городи. Бо з’ясувалося, що їх хоче отримати у власність корюківчанин, місцевий депутат.

Протест у Наумівці через землю

Цей чоловік, зі слів сільчан, зібрав достатню кількість заяв від інших громадян, зробив лабораторний аналіз тутешнього ґрунту. І сказав, що вирощуватиме малину й лікарські трави. Та не врахував того, що вже близько тридцяти років місцеві жителі порають тут свої наділи.

Протест у Наумівці через землю

А люди не хочуть залишитися «за бортом», тож у вівторок, 12 листопада, організували в Наумівці зустріч. Запросили районну пресу, виконуючу обов’язки старости Наумівського старостинського округу Марію Суху. Прибули й депутати Корюківської міськради — місцева жителька Світлана Симончук (колишній сільський голова) і Максим Станіславський з Корюківки.

Протест у Наумівці через землю

Припускають, що таку плутанину спричинило те, що коли їхня громада увійшла до складу Корюківської ОТГ, то саме ці земельні ділянки десь числилися як вільні. Тож хто першим подав документи на їхнє оформлення — той і вважає себе правим.

— Руки не складемо! Напишемо заяви, щоб залишили ці ділянки за нами і дозволили їх приватизувати. Поїдемо на сесію міськради. Хай бажаючі беруть у користування чи власність справді вільні земельні ділянки, а не наші городи! — говорили наумівці.

Протест у Наумівці через землю

Сільчани наполягають, що рішення сесії їхньої колишньої сільради про виділення їм тут сінокосів ніхто не скасовував. А тому налаштовані рішуче відстоювати свої наділи.

Автор: Олександр Гончар

Джерело

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?