Штирі для проколу автомобільних шин встановлюють біля річок

Пристрої різноманітної конструкції для проколу автомобільних шин були виявлені днями поблизу річки Десна за селом Воловиця на Борзнянщині Чернігівської області.

У соцмережі вже з’явилися і відповідні попередження для рибалок і для тих, хто вирішить відпочити на березі Десни на автомобілі.

Зварені пристрої вкопані у ґрунт на дорогах, які ведуть до річок і розставлені так, щоб шини пробивалися одразу на двох або чотирьох колесах.

Читачі повідомляють у соцмережах, що подібні пристрої були виявлені трохи раніше у Куликівському та Менському районах.

Деякі читачі припускають, що таким «Робін Гудом» може виявитися хтось з місцевих, адже приїжджі, мовляв, перешкоджають тутешнім ловити рибу сітками. Та й браконьєри на річках комфортніше почуваються, адже до них на наземному транспорті навіть рибінспектори не зможуть під’їхати.

Дійшло то того, що вже і винагороду оголосили тому, хто повідомить про зловмисника — 50 тисяч гривень.

— Проблема у тому, що такі штирі розставлені не на дорогах до приватних водойм, а як їхати до Десни, куди прямують не лише рибалки, а й відпочивальники, — пише один із блогерів у Фейсбук. — Вже постраждали водії з Борзни, Конотопа, Ніжина… Деяким прийшлося заночувати,  бо як правило, «запаска» в автомашині лише одна і одразу замінити усі колеса не можливо. А тільки одне колесо до «Джипа», наприклад, коштує не одну тисячу гривень… Якщо буде впіймано Робін Гуда, то він відчує вістря цього штиря в одному місці… Робін гуди — дограєтесь!

—Два тижні тому кум з сином поїхали на рибалку. Вранці дзвонить: «Привези мені колесо. Два пробив. Запаска була, та ще ж треба», — розповів журналістові «Вісника Ч» Сергій Сидоренко з села Горбове Куликівського району. — Везу своєю «Шкодою» куму допомогу. Раптом, чую: піж-пік. Зупинився. Не встиг вийти з машини, два колеса спустили. Виліз, пройшов три метри, і бачу: посеред колії, де котяться колеса, штир стирчить. Зверху травою замаскований. Витяг. Довжина сантиметрів тридцять п’ять. З невеликою поперечиною. Над поперечиною сантиметрів сім — загострення. Якщо коню в копито зайде, здавай коня. Якщо людина у літньому взутті наступить, не тільки підошву проб’є, а й ногу до кістки розріже. Скільки живу, цими дорогами їздив на риболовлю і по сіно, ніколи такого не було, щоб штирі заганяли. День потратив. З’їздив у Чернігів на шиномонтаж…

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?