Шокова терапія від нового головного лісничого Чернігівщини

Новопризначений головний лісівник Чернігівщини обіцяє нову стратегію.

Не лише збереження стабільних показників, а системний вихід із кризи та покращення виробництва – у найближчі кілька тижнів новопризначений начальник Чернігівського обласного управління лісового та мисливського господарства Юрій Болоховець обіцяє окреслити низку завдань та сконцентруватись на першочергових проблемах галузі. Про свою підтримку та готовність до прямого діалогу й сприяння у вирішенні проблем заявили керівники Чернігівщини – голова Чернігівської ОДА Андрій Прокопенко та голова обласної ради Ігор Вдовенко.

Тотальний спад попиту на лісогосподарську продукцію, зниження ціни на неї, зменшення виробничих показників, суттєве збільшення залишків лісопродукції на складах підприємств, непомірне податкове навантаження – в нелегких умовах сьогодні опинилась лісова галузь. Відтак зрозуміло, що вона потребує шокової терапії, а без участі кризових менеджерів – не обійтись. Одним із таких, на думку голови Державного агентства лісових ресурсів України Андрія Заблоцького, є донедавна директор державного підприємства «Ніжинське лісове господарство» Юрій Болоховець. Молодий і амбітний фахівець, підприємство якого тривалий час було серед лідерів в управлінні, отримав високу оцінку в Києві та Чернігові.

«Я переконаний, що саме такі люди виведуть Чернігівщину в одну із взірцевих областей», – характеризував Юрія Болоховця керівник Держлісагентства Андрій Заблоцький.

Наказ про призначення Юрія Віталійовича вийшов у вівторок, другого червня, а третього червня його офіційно представили активу лісівників голова Держлісагентства і керівники краю.

«Область сьогодні показує стабільність, нам потрібно це втримати і забезпечити зростання показників, – окреслив стратегію пан Заблоцький. – У першу чергу треба піклуватись про людей, забезпечувати гідний рівень зарплати і розвиток».

Голова Чернігівської облдержадміністрації Андрій Прокопенко зауважив, що за час роботи в лісовому господарстві Юрій Болоховець зарекомендував себе якнайкраще, тому є надія на якісні зміни.

«На сьогодні є позитивні результати: державне лісове господарство розвивається, незважаючи на всі складнощі, відбувається відновлення лісів, навіть з перевищенням планів, – узагальнив він. – Найголовніше – це те, що є повна взаємодія та взаєморозуміння з керівництвом Держлісагентства, а з боку облдреджадміністрації буде підтримка і розуміння».

На переконання Андрія Прокопенка, розвиток лісового господарства – це питання державної ваги, тому всі органи влади мають всіляко цьому сприяти.

«Є маса не реалізованих завдань, які будуть реалізовані в найкоротший термін, – гарантував Юрій Болоховець. – Вже у перший місяць ми сформуємо першочергові заходи, які треба реалізувати. Зрозуміло, що існують зовнішні фактори, але є і внутрішні, над якими нам треба серйозно попрацювати».

Новий керівник пообіцяв більш прискіпливо підійти до ведення мисливського господарства, якому, на його думку, останнім часом приділяли замало уваги.

«Наше управління – не лише лісового, але й мисливського господарства. Мисливство – це також важливий напрямок, який, можливо, не до кінця оцінений, зокрема в нашій області, – сказав Юрій Болоховець. – Я прийняв для себе рішення, що в такий складний час зобов’язаний взяти участь в конкурсі. Я маю чітке бачення і чіткі вимоги до роботи лісівників. Незалежно від того, скільки я працюватиму – чотири місяці чи чотири роки, з перших днів докладу максимум зусиль, щоб принести користь чернігівським лісам, людям, які в них працюють, і виправдати довіру керівництва».

ДОВІДКА 

Юрій Віталійович Болоховець – родом з Чернігівщини, він – уродженець села Івангород Ічнянського району. Після школи навчався в Національному аграрному університеті на лісогосподарському факультеті. Два роки працював у Міністерстві екології та природних ресурсів. Усвідомлюючи себе людиною, ближчою до виробництва, ніж до паперів, вирішив повернутися на рідну Ічнянщину. Працював інженером у місцевому лісгоспі, п’ять років – лісничим, потім – директором Прилуцького лісогосподарського підприємства та Ніжинського лісового господарства. Пройшов виробничу практику у Великій Британії і здобутий досвід успішно переніс в українські реалії.

Наказом від 02.06.2020 року Голови Держлісагенства Андрія Заблоцького Юрій Болоховець призначений на посаду начальника за контрактом на період дії карантину до визначення результатів конкурсу. 

Віталій Назаренко, фото Миколи Тищенка

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?