Школа №5 у Чернігові не закривається!

У медійному просторі Чернігова активно поширюється інформація про нібито можливе закриття загальноосвітньої школи №5.

Управління освіти Чернігівської міської ради зробило відповідну заяву, в якій такі дії названо маніпулятивними. Подаємо повний текст цієї заяви.

Офіційний коментар управління освіти Чернігівської міської ради

Управління освіти Чернігівської міської ради офіційно заявляє, що ця інформація не відповідає дійсності.

Рішення про закриття та реорганізацію навчальних закладів приймається у відповідності до чинного законодавства після обговорення громадськістю.

Чернігівська загальноосвітня школа №5 працює у звичайному режимі. У закладі тривають ремонтні роботи з енергоефективної реновації.

Питання, що обговорювалося в міській раді та стало «гучною новиною» завдяки любителям скандальних медіа-заголовків, стосується визначення обсягів ремонтних робіт відповідно до принципу доцільного використання бюджетних коштів.

Згідно з експертними розрахунками, кошторисна вартість ремонтних робіт у Чернігівській загальноосвітній школі №5 складає понад 23 млн 743 тис. грн. У міському бюджеті 2018 року на ці роботи передбачено 9 млн 328 тис. грн ( з них залучені кошти від міжнародної фінансової установи НЕФКО складають 8 млн 225 тис. грн, співфінансування Чернігівської міської ради – 1 млн 103 тис. грн).

Чи на часі виконання ремонтних робіт у попередньо запланованому обсязі при тому, що школа заповнена на третину і її будівля не експлуатується на повну потужність?

Коригування обсягів фінансування та планів ремонтних робіт дасть можливість організувати вирішення нагальних проблем (ремонт туалетів, дахів, заміну вікон тощо) інших навчальних закладів міста.

Джерело фото: 0462.ua

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?