Що очікує партію Гройсмана на Чернігівщині?

Володимир Гройсман заявляє, що «не хоче бути статистом» у новому політичному сезоні, тому йде на парламентські вибори з власною політичною силою. У ситуації, що зараз склалась – він єдиний, хто може показати результат. 
Об’єднає фахових людей 

«Нам потрібно швидко вирішити глобально одну проблему — це зміна якості життя українських громадян. Де ми бачимо зразок цієї якості? В Європі. Це означає, що європейська і євроатлантична інтеграція для мене є важливим пріоритетом. Тому все, що не суперечить моїм поглядам, в тому числі моральним, допустимо, у мене немає проблеми спілкуватися з такими людьми. Але мені ніколи не буде по дорозі з популістами», — заявив Володимир Гройсман.

Після того як президентські вибори в Україні залишилися позаду, увагу багатьох політиків переключилася на другий раунд — парламентську виборчу кампанію. Незважаючи на те, що вибори до Верховної Ради відбудуться восени, а офіційна виборча кампанія ще не стартувала, негласно політична гонка вже почалася. І одним з її активних учасників став Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман. Чинний глава уряду свої політичні амбіції особливо ніколи не приховував, але після другого туру президентських виборів заявив про них привселюдно — в новий парламент він має намір йти з новою політичною силою.

Сам очільник Уряду про партію говорить так: «Я прагнутиме, щоб це була достатньо якісна з точки зору професійності та здатності політична сила. Насправді можу сказати, що зараз шукаю людей, які могли би бути достатньо результативними. Також би хотів бути дотичним до створення класичної центристської політичної партії, яка би була достатньо організованою структурою — з визначеною ідеологію, об’єднанням якісних і фахових людей, які можуть не просто розмовляти...»

На старті – 20%, далі – більше!

В усіх регіонах України розпочався процес формування команди нової політичної сили. Цей процес охопив громади, міста, райони та області. Збирають переважно тих людей, які мають здорові думки і розуміють, як їх впроваджувати.

«Я вважаю, що така команда, яка може генерувати ідеї і впроваджувати їх, має бути успішною», — зізнається Володимир Гройсман.

Шанси Прем’єр-міністра сформувати політичну силу, яка пройде до парламенту за будь-якої виборчої системи, високо оцінюють експерти. Зокрема, політолог Володимир Фесенко зазначає:

«Гройсман – молодий, він належить до того ж покоління, що й Зеленський. Вони ровесники, як Арсеній Яценюк і багато інших. Зараз починається епоха людей цього віку. У Володимира Борисовича є стартовий рейтинг, який дозволяє боротися за проходження партії в парламент».

А стартовий рейтинг є досить високим. Передусім він зумовлений позитивними змінами в країні. Також,  як кажуть експерти, за політичну силу Володимира Гройсмана можуть проголосувати помірковані виборці, які розуміють, що таке популізм і не підтримуватимуть тих, хто обіцяє вже завтра золоті гори. Це також ті, хто розуміє, які зміни в країні вже відбулися і віддають належне «компетентності і стабільності прем'єра».

Останні опитування демонструють, що Гройсману довіряють або скоріше довіряють понад 20% населення. Це тільки початок, надалі його електоральна база тільки зростатиме.

Досвід Вінниці

Зрозуміло, що задля того аби Володимир Гройсман продовжив очолювати Уряд після виборів, йому потрібна сильна коаліція однодумців. А для того, щоб Уряд був ефективним – він має спиратися на більшість у парламенті. За таким принципом Гройсман починав зміни у рідній Вінниці. Там він досягнув успіху як міський голова. Його двічі поспіль обирали в крісло керівника Вінниці. І вже на свій другий термін майбутній прем’єр  йшов із головним закликом — забезпечити підтримку його команди в міській раді. Отримавши її, Володимиру Гройсману вдалося значно пришвидшити позитивні зміни у місті. Недарма за якістю й комфортом життя Вінниця вже декілька років посідає чільні місця у загальноукраїнських рейтингах. А зараз цей досвід змін поступово розповсюджується у масштабах держави. 

Що на Чернігівщині? 

Перспективи нової політичної сили Володимира Гройсмана на Чернігівщині коментує чернігівський політичний оглядач Андрій КУЖЕЛЬ:

«Велике значення матиме те, які обличчя представлятимуть команду Гройсмана в області. Щоб оцінити партію не достатньо бачити першу п’ятірку – більш важливо знати хто очолює її обласні організації, районні осередки. У той же час, сам Гройсман має досить невеликий антирейтинг. Період його роботи в Уряді ознаменувався відносною стабільністю, що, безумовно, важливо для громадян. Він має основу, так би мовити фундамент, а от якими будуть цеглини цієї фортеці – покаже час. Від цього і залежатиме міцність його партії».

Фундамент, як бачимо є. І про його міцність говорять рейтинги області в децентралізації – друге місце в країні. Це говорить про довіру населення до головної реформи країни. У подальшому все залежатиме від цеглин – команди, яку Гройсман сформує на місцях. Як вже висловився діючий глава Уряду – ця команда буде формуватися не під вибори, а для реальног вирішення проблем на місцях.

Ольга СВІТЛИЧНА

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?