Сергій Березенко зустрівся з чернігівською молоддю

2015_09_05_Vizit_Berezenko_37Сергій Березенко: "Я ніколи не думав, що там під куполом все так просто: «ввімкнулась камера» і «вимкнулась камера».

У суботу 5 вересня у прес-центрі «Місцеві вибори 2015. Чернігівщина» народний депутат Сергій Березенко зустрівся з молоддю. 

В ході зустрічі студенти і народний депутат обговорили питання змін до Конституції, децентралізацію, роботу Ради регіонального розвитку, почули враження Сергія Березенка про його перші дні роботи у Верховній раді та дізналися плани на майбутнє. 

2015_09_05_Vizit_Berezenko_02Про зміни до Конституції та децентралізацію 

— Я і під час виборів говорив, що єдине чому потрібно було піти до парламенту – це для того, щоб проголосувати за зміни до Конституції в частині децентралізації. По-перше, це важливо з точки міжнародної тематики. Питання децентралізації важливе для нас і дуже несприятливе для Росії. Цей процес передбачає створення потужних і сильних громад. І ті політичні сили які проти цього – вони напевно розраховують на реванш. Бо, коли у області є місцеве самоврядування, і воно самостійно займається процесом розподілу коштів, витрат, проектами, створенням інфраструктури, економічними процесами, то автоматично ця громада стає успішною і самостійною. А такі зміни ще більше знижують вплив Росії. 

2015_09_05_Vizit_Berezenko_32Про перші дні роботи у ВРУ 

— Це для мене новий досвід. Я ніколи не думав, що там під куполом все так просто: «ввімкнулась камера» і «вимкнулась камера». Ні для кого не секрет, що кампанія у 205 окрузі була дуже гостра. Депутати Радикальної партії приїжджали у Чернігів, підтримуючи мого опонента, негативно висловлюючись про мене. Після присяги 90% фракції підійшло до мене потиснути руки зі словами «Друже, я на тебе тут чекав». Насправді, опоненти «для камери» спокійно спілкуються, працюють у комітетах, дуже тісно співпрацюють. Така цинічність здивувала, хоча це було очікувано. А взагалі дуже цікаво. Фактично в одній залі ти бачиш зріз країни. 

2015_09_05_Vizit_Berezenko_38Про Раду регіонального розвитку 

Рада регіонального розвитку – це реальний інструмент, який працює. У вівторок буде відбуватися засідання ради регіонального розвитку при Президенті за участі керівників областей та мерів міст, де обговорюватимуться питання децентралізації, покращення економічного стану, тощо. Керівником кожної Ради є губернатор. Особисто я хотів показати якість: що можна зробити, якщо за справу взятися гуртом. Це вдалося. Саме тому ми не закриваємо роботу громадської організації у Чернігові. На сьогодні, я звільнився з посади керівника Ради регіонального розвитку і у майбутньому буду допомагати цій організації добровільно. Треба продовжувати свою справу, оскільки ми великі зобов’язання на себе взяли: тролейбусна лінія на Масани, перебудова колектору та інші. 

2015_09_05_Vizit_Berezenko_34Про зустрічі з чернігівцями після виборів 

— Сьогодні зустрічався з городянами на відкритті дитячого майданчику. І почув від людей: "Це дуже дивна історія: пройшли вибори, а Ви приїхали. Ми просто не очікували». От я собі подумав, що у Європі ніколи б не вибрали депутата з повним переконанням, що після виборів він в округ не приїде. І тут він приїжджає і це сприймається як чудо. Це викривлена психологія. Там, якщо він не приїде його більше ніколи не переоберуть, а у нас всі переконані, що вибори пройшли і він зникне – і це нормально. Особисто я хотів би зламати цей стереотип, щоб депутат відповідально ставився до своєї роботи і до виборців, які його обрали.

2015_09_05_Vizit_Berezenko_37Зустріч завершилася колективним фото учасників. Також народний депутат запропонував студентам організувати екскурсію до Верховної ради.

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?