Село поблизу Чернігова може залишитися без води

Економічна ситуація, що склалася в державі, змушує КП «Чернігівводоканал» діяти виключно в рамках чинного законодавства, в тому числі, вдаватися до непопулярних заходів, без яких, на жаль, підприємство не може гарантувати стабільного забезпечення водою 300-тисячного міста.

Про це йдеться у зверненні керівництва КП «Чернігівводоканал».

Шановні жителі села Жавинка!

На прохання Киїнської сільської ради, з 1 вересня 2016 року КП «Чернігівводоканал» забезпечує водопостачання села Жавинка за умови:

– укладання договорів між кожним домогосподарством села Жавинка та КП «Чернігівводоканал»;

– 100-відсоткового встановлення лічильників холодної води у всіх домогосподарствах.

Щоби забезпечити 100-відсоткове встановлення лічильників, Киїнська сільська рада 6 скликання прийняла рішення від 14 липня 2015 року №31 і затвердила «Програму реформування та розвитку водопровідно-каналізаційного господарства Киїнської сільської ради 2015—2017 рр.», на підставі якої було закуплено прилади обліку холодної води. Ці прилади жителям села Жавинка видаються безкоштовно.

Щодо укладення договорів на постачання холодної води, то тут абонентський відділ КП «Чернігівводоканал» доклав максимум зусиль, щоб зі свого боку забезпечити виконання цієї умови.

На жаль, станом на 1 грудня 2016 року умови, за яких було забезпечено водопостачання села Жавинка жителями населеного пункту, не виконані.

Із 220 приватних домогосподарств:

– договори на постачання холодної води уклали тільки 76;

– прилади обліку на холодну воду встановили 69 домогосподарств;

– оплачують за спожиту воду лише 65 домогосподарств.

Звертаємо увагу на те, що послуги з водопостачання надаються приватним господарствам виключно на підставі договорів, укладених з КП «Чернігівводоканал», та за умови своєчасної сплати наданих послуг.

Але вже кілька місяців поспіль, через відсутність оплати жителями Жавинки, КП «Чернігівводоканал» несе збитки, які унеможливлюють гарантоване забезпечення водою громади Чернігова, яка, по суті, є власником КП «Чернігівводоканал». Така ситуація не є нормальною і має бути вирішена в найкоротші терміни.

Для врегулювання взаємовідносин та взаєморозрахунків, жителі Жавинки мають терміново укласти договори з КП «Чернігівводоканал» на постачання холодної води, сплатити усі виставлені рахунки та встановити лічильники холодної води.

КП «Чернігівводоканал» звертається до всіх жителів села Жавинка з проханням з'явитися до абонентського відділу підприємства до 15 січня 2017 року та укласти договори на постачання холодної води відповідно до чинного законодавства.

Щоб оформити договір, потрібно надати такі документи:

– довідку про склад сім'ї (видається сільрадою);

– копію 1-ї сторінки паспорта власника оселі;

– копію ідентифікаційного коду.

Також щоби зменшити економічне навантаження при оплаті послуг за водопостачання, рекомендуємо встановити прилади обліку холодної води, які можна безкоштовно отримати в Киїнській сільській раді.

Нагадаємо, що нарахування при сплаті без індивідуального приладу обліку, в залежності від ступеня благоустрою будинку, в середньому становить 32,58 грн/міс. за одного зареєстрованого в помешканні. Окрім того, додатково за утримання худоби нараховується 250,18 грн/гол. У літні місяці додатково нараховується плата за полив – 462,67 грн/сотка площі, що поливається, при цьому вартість 1 м3 води при встановленому лічильнику становить 8,568 грн.

Домогосподарства села Жавинка, які не уклали договорів на постачання холодної води з КП «Чернігівводоканал» або не сплачують за виставленими рахунками – не є абонентами підприємства й будуть відключені від споживання послуги, яку надає комунальне підприємство Чернігівської міської ради, 20 січня 2017 р.

Довідку з питання підключення до послуг КП «Чернігівводоканал» можна отримати за телефонами абонентського відділу: 614-662, 673-000. Або звертайтеся за адресою:

м. Чернігів, вул. Генерала Белова, 2 (час роботи: з понеділка по четвер – з 8 до 17 год., у п'ятницю – з 8 до 16 год.).

Сергій МАЛЯВКО, директор КП «Чернігівводоканал»

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?