«ЩИТ» без меча діє у Прилуках. Фоторепортаж

Прилуки 8Громадська організація «Учасники антитерористичної операції «ЩИТ», скорочена назва ГО «Учасники АТО «Щит», створена у м.Прилуки навесні цього року.

Організація функціонує лише три місяці, але  вже зроблено багато роботи.  В першу чергу  це допомога учасникам АТО в отриманні посвідчень учасника бойових дій, оформлення документів на отримання земельних наділів. Велика увага приділяється роботі з місцевою владою для здійснення більш ефективної політики щодо соціальної захищеності учасників  АТО та їх сімей,  для цього члени  ГО «ЩИТ» виявили бажання бути присутніми на пленарних засіданнях міської і районної ради, на засіданнях громадської ради та брати участь у вирішенні питань життєдіяльності громади  міста та району.

Прилуки 2Члени  Організації  беруть активну участь в масових заходах різного характеру,  за  необхідності беруть участь в охороні громадського  порядку,  займаються збором коштів та продовольства для  передачі в зону АТО. На даний час планується проведення благодійного концерту на площі міста Прилуки за участі місцевих музичних колективів, де також буде проходити збір благодійної допомоги для поранених  бійців  та плетіння маскувальних сіток в зону АТО.

Прилуки 3Неймовірно великий об’єм роботи роблять волонтери, не шкодуючи сил та часу повністю віддаються заради того, щоб наші побратими, які захищають зараз Україну мали все необхідне та  почували себе потрібними.

прилукиОрганізація піклується не лише про  учасників АТО, а й про їх сім’ї.  Власними силами члени ГО надали послуги з  ремонтних робіт в будинку загиблого військовослужбовця, нашого побратима  Валентина  Бойка. Надано матеріальну допомогу на лікування учасника АТО, члена Організації.  Ми, допомагаємо кожному, хто звертається до нас. На допомогу приходять як самі учасники АТО, так і небайдужі люди.

Не стоїть осторонь і громада міста, так в  межах благодійної акції «Просто Так»,  відбулася поїздка діток учасників АТО  в  Київський Дитячий парк  професій «Кідландія», що дало змогу діткам відпочити і  відчути себе щасливими у мирній країні.  Також  діти учасників АТО мали змогу безоплатно відвідати пересувну виставку карликових мавп в місті Прилуки, від якої отримали безліч позитивних вражень.  В майбутньому планується ще багато заходів для учасників АТО та їх сімей, а саме поїздка в аквапарк, відвідування місцевих розважальних закладів для діток, оздоровчі поїздки до моря.
ГО «Учасники АТО  «ЩИТ» висловлює  глибоку вдячність  усім, хто допомагає реалізовувати надії захисників нашої країни та мрії їх дітей і звертається  до громадян України з проханням не залишатись байдужими, хай навіть в такий важкий для всіх нас час − не відвертатись та допомагати одне одному.

Прилуки 4 Прилуки 5 Прилуки 6 Прилуки 7 Прилуки 8 Прилуки 9 Прилуки 10 Прилуки 11 Прилуки 12 Прилуки 13 Прилуки 14 Прилуки 15

Довідково

ГРОМАДСЬКА ОРГАНІЗАЦІЯ «УЧАСНИКИ АНТИТЕРОРИСТИЧНОЇ ОПЕРАЦІЇ «ЩИТ», скорочена назва  ГО «Учасники АТО «Щит»,  зареєстрована 15 травня 2015 року в місті Прилуки. Вона створена для здійснення та захисту прав і свобод, задоволення суспільних, зокрема економічних, політичних, соціальних, культурних, екологічних та інших інтересів.

Ідея створення  Громадської Організації виникла значно  раніше,  коли бійці АТО почали повертатися додому і зустрічались з безліччю проблем та непорозумінь з боку Держави. Наприкінці квітня пройшли перші збори , на яких було остаточно вирішено заснувати  ГРОМАДСЬКУ ОРГАНІЗАЦІЮ.  04 травня на Установчих Зборах  визначили  назву Організації, мету, цілі, завдання, обрали  Голову Правління, двох заступників, Ревізійну комісію та Раду Правління  в  кількості дванадцяти чоловік. На даний час Організація налічує до 150 учасників, бути якими можуть виключно воїни АТО, сім’ї загиблих учасників АТО та волонтери АТО,  які подали заяву на вступ  до Організації та сплачують членські внески.

Головною метою діяльності ОРГАНІЗАЦІЇ є консолідація і координація зусиль ветеранів війни, сімей загиблих, їх об'єднань у справі широкого, більш ефективного використання наявних можливостей в забезпеченні захисту своїх законних політичних, економічних, соціальних прав, надання оздоровчої, медичної, психологічної, моральної та матеріальної допомоги членам ОРГАНІЗАЦІЇ, в першу чергу інвалідам та сім'ям загиблих.

Завданнями ОРГАНІЗАЦІЇ є:

  • сприяння органам влади, місцевого самоврядування у розвитку ефективної соціальної політики стосовно ветеранів АТО, сімей загиблих, вдосконалення системи соціального захисту населення, проведенні для цього демократичних прогресивних реформ у політичній, економічній, соціальній та інших сферах життя суспільства;
  • сприяння у створенні системи, що забезпечує лікування, зміцнення фізичного та морально-психологічного стану ветеранів АТО і сімей загиблих, підвищення їх соціальної активності;
  • надання всебічної моральної та матеріальної підтримки ветеранам АТО, членам сімей загиблих;
  • впровадження принципів вірності бойовим традиціям і братерства, ділового співробітництва між членами ОРГАНІЗАЦІЇ;
  • сприяння засобам масової інформації у формуванні гідного образу ветерана АТО;
  • активна безпосередня участь в організації виховання у молоді та підлітків високих морально-етичних якостей, патріотизму, готовності до захисту Вітчизни;
  • розвиток гуманітарних зв'язків з організаціями ветеранів війни України та іноземних держав;
  • створення фондів, підприємств, асоціацій і об'єднань згідно чинного законодавства, сприяння їх різноманітній діяльності.

Громадська Організація  «Учасники АТО «Щит» знаходиться за адресою: 

Чернігівська область, м. Прилуки, вул. Київська, буд. 180  (гуртожиток Агроколеджу). Конт. тел. (099) 666-05-36, (099) 762-33-05.  

Олег ШЕВЕЛЬ

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?