Щорський міський голова виділив собі премію у 5 тисяч грн

грошіАпеляційний суд  підтримав позицію прокуратури та зобов’язав повернути до Щорської міськради кошти, які сам собі виділив колишній міський голова.

Про це повідомили редакцію у прес-службі Чернігівської обласної прокуратури.

У квітні поточного року постановою Щорського районного суду, залишеною без змін апеляційним судом Чернігівської області, колишнього Щорського міського голову визнано винним у скоєнні правопорушення, передбаченого ст. 172-7 КУпАП (порушення вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів).

Підставою для притягнення до відповідальності стало недотримання міським головою вимог статті 14 Закону України «Про засади запобігання і протидії корупції» та неповідомлення відповідних осіб про наявність конфлікту інтересів у службовій діяльності при вирішенні питання про встановлення собі розміру премії. Сума незаконно отриманих бюджетних коштів склала понад 5 тис грн.

З метою захисту інтересів держави в особі Щорської міської ради прокурор звернувся до суду з позовом про стягнення незаконно отриманих коштів. Рішенням Щорського районного суду від 28.08.2015 позов задоволено.

Правомірність вимог прокурора 17.11.2015 підтвердив і апеляційний суд Чернігівської області, відхиливши апеляційну скаргу правопорушника.

Незаконно отримані колишнім Щорським міським головою кошти мають бути відшкодовані до міського бюджету.

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?