Що вимагають від влади пенсіонери-силовики

9-й етап Всеукраїнської акції протесту пенсіонерів силових структур проти антисоціальної політики Уряду.

21-го березня о 10:00 у Києві, біля Верховної Ради, розпочнеться 9-й етап Всеукраїнської акції протесту пенсіонерів силових структур проти антисоціальної політики Уряду. Захід продовжиться ходою до Адміністрації Президента, Кабінету Міністрів та Міністерства соцполітики України.

Мета протесту ветеранів-силовиків – попередити народних депутатів, керівників центральних органів влади і громадськість про негативні наслідки та неприпустимість політики Уряду по відношенню до захисників і всіх пенсіонерів країни, яка веде до розвалу Української держави. Порушуватимуться питання щодо втрати діалогу влади з громадянським суспільством, про шкідливу роль антисоціальної політики Мінсоцполітики та неприпустимість порушень Кабінетом Міністрів Конституції України.

Збір журналістів у Києві о 09:20 21-го березня — біля пам’ятника генералу Ватутіну.

За що борються ветерани-силовики?

— ЗА СПРАВЕДЛИВІСТЬ ТА ЗАКОННІСТЬ.

— ЗА ВИКОНАННЯ ЧИННОГО ЗАКОНОДАВСТВА ТА ПРИПИНЕННЯ ПОРОДЖЕННЯ НОВИХ ЗАКОНІВ ДЛЯ ВИПРАВДАННЯ ІМПОТЕНТНИХ ЧИНОВНИКІВ.

— ЗА НЕВІДВОРОТНІСТЬ ВІДПОВІДАЛЬНОСТІ ЧИНОВНИКІВ ПЕРЕД СУСПІЛЬСТВОМ ЗА СВОЮ БЕЗДІЯЛЬНІСТЬ ТА НЕКОМПЕТЕНТНІСТЬ.

— ЗА ПРОЗОРИЙ ТА ЕФЕКТИВНИЙ ДІАЛОГ СУСПІЛЬСТВА І ВЛАДИ.

Що конкретно вимагаємо:

1. Проект Закону “Про внесення змін до деяких законів України щодо перерахунку пенсій осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб” не приймати.

2. Невідкладно скасувати постанову КМУ № 1052 від 27.12.2017 року, здійснити перерахунок та виплату перерахованих пенсій військовим пенсіонерам та деяким іншим особам всіх відомств сектору безпеки та оборони України, відповідно до постанови КМУ № 704 від 30.08.2017 року з 01.01.2018 року та виплату перерахованих пенсій пенсіонерам органів внутрішніх справ відповідно до постанови КМУ від 11.11.2015 р. № 998 з 01.01.2016 р. згідно вимог чинного Закону України № 2262-XII та інших чинних нормативно-правових актів.

3. Внести необхідні зміни, розглянути та прийняти Постанову ВРУ №7492 від 17.01.2018 р. «Про деякі питання пенсійного забезпечення осіб, звільнених з військової служби та деяких інших осіб».

4. Привести постанову КМУ від 21.02.2018 р. №103 “Про перерахунок пенсій особам, які звільнені з військової служби, та деяким іншим категоріям осібˮ у відповідність Конституції України, Закону України № 2262 “Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осібˮ, усунення дискримінаційних, дискредитаційних і демотивуючих норм (зокрема, в частині розміру і складових грошового забезпечення для обчислення, перерахунку і виплати пенсій, поновлення розміру першого тарифного розряду у розмірі прожиткового мінімуму для працездатних осіб станом на 1 січня календарного року тощо).

5. Негайно припинити розробку законотворчих ініціатив із питань перерахунку раніше призначених пенсій та ініціювати скасування підпункту 2 пункту 9 Прикінцевих та перехідних положень Закону України від 03.10.2017 р. №2148 щодо підготовки та подання на розгляд ВРУ законопроекту про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо перерахунку пенсій військовослужбовців з урахуванням оновленого грошового забезпечення.

6. Передати систему соціального захисту військовослужбовців до Комітету ВРУ з питань національної безпеки і оборони, структурного підрозділу КМУ, який займається питаннями національної безпеки та оборони з виділенням необхідної чисельності працівників та необхідним матеріально-технічним забезпеченням.

7. Створити рішенням КМУ постійно діючу робочу групу з представників органів державної влади та громадянського суспільства для проведення громадських обговорень шляхів удосконалення призначення, обчислення і перерахунку військових пенсій відповідно до чинного законодавства і прийняття належних рішень уряду та відповідних органів виконавчої влади у стислі терміни з урахуванням результатів їхньої громадської експертизи щодо вдосконалення військового пенсійного законодавства.

8. Прийняти постанову ВРУ “Про створення тимчасової слідчої комісії щодо порушення Прем’єр-міністром України Гройсманом В.Б., віце-прем’єр-міністром Розенком П.В., Міністром соцполітики Ревою А.О., його заступником Шамбіром М.М. й іншими окремими державними службовцями КМУ присяги державного службовця, з подальшим їх звільненням із державної служби “за порушення присяги державного службовця” та передачі відповідних матеріалів до Генпрокуратури України.

9. Доручити Генпрокуратурі України провести детальне розслідування з повним відшкодуванням нанесення збитків кожному військовослужбовцю через багаторічне (з 2007 р. до цього часу) незаконне утримання з їх грошового забезпечення єдиного соціального внеску на обов’язкове державне пенсійне страхування і на соціальне страхування на випадок безробіття.

10. Голові СБУ ініціювати перевірку всіх установ Пенсійного фонду України на предмет витоку інформації про персоніфіковані організаційно-штатні структури всіх силових міністерств, відомств. За результатами перевірки, прийняти відповідні рішення про притягнення до відповідальності винних осіб.

11. Про здійснені заходи і прийняті акти законодавства висвітлити у ЗМІ, довести до всіх військовослужбовців, військових пенсіонерів та членів їх сімей.

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?