Що сказав голова Чернігівської облради про батальйон «Чернігів»

Чернігів 4Після того, як 16 червня розвідники батальйону ім. Кульчицького біля Станиці Луганської затримали автофургони з контрабандним товаром, що рухалися з підконтрольної сепаратистами території, бійців батальйону «Чернігів» обвинуватили в підтримці контрабандистів.

Таке обвинувачення стало можливим через те, що супроводжував контрабандний автокараван  нібито боєць чернігівського батальйону.

На допомогу у визволенні свого побратима поспішили інші ратоборці батальйону «Чернігів» та 128-ї бригади на бронетехніці, в результаті чого вояки батальйону Кульчицького були оточені та половина з них розброєна. Тільки завдяки переговорам командирів та безпосередньому втручанню бійців  «Альфи», ситуацію вдалося стабілізувати.

ЗверєвСвою думку про цю подію та й, зокрема, про батальйон «Чернігів» висловив голова Чернігівської обласної ради Микола Зверєв. 

— Те, що сьогодні оприлюднено в ЗМІ, а також й заяви голови Донецької облдержадміністрації пана Москаля, треба ще детально вивчити – чи відповідає дійсності все те, чи ні? Необхідно провести ретельні дослідження, щоб встановити істину, а не просто так робити гучні заяви та поспішні висновки. У мене особисто жодних претензій до бійців батальйону «Чернігів» немає. Як у голови обласної ради у мене тільки повага до тих хлопців, що об`єдналися й пішли на Схід захищати територіальну цілісність своєї Батьківщини. Бо можливе й таке, що хтось маніпулює якимись епізодами, а це все стосується іміджу батальйону «Чернігів»… Якщо, може, хтось і є нечесний на руку, або оступився, чи то зробив якийсь огріх, так це ж не означає те, що весь батальйон такий… Огульно звинувачувати весь батальйон нікому права такого не дано…

Більше – у відео:


Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?