Сайт «Біла хата» отримав санкційне попередження з Росії

3 липня 2019 року від Федеральної служби з нагляду в сфері зв'язку, інформаційних технологій і масових комунікацій РФ (Роскомнадзор) на адресу редакції «Біла хата» надійшло повідомлення-попередження про занесення до державного реєстру Російської Федерації адреси сайту, як такого, що буде заборонений в РФ.

У листі, зокрема, йдеться ось про що: «У разі неприйняття провайдером хостингу і (або) власником сайту заходів з видалення забороненої ( в Росії – ред.) інформації і (або) обмеження доступу до сайту в мережі «Інтернет», буде прийнято рішення про включення до єдиного реєстру мережевого адреси, що дозволяє ідентифікувати сайт в мережі «Інтернет», що містить інформацію, поширення якої в Російській Федерації заборонено, а доступ до нього буде обмежений».

Як виявилося, в Роскомнагляді не сподобалася публікація-вірш російського поета-дисидента Олександра Бившева. Також цей вірш, як і декілька інших, переклала англійською мовою Ірене Халс (Irene Hals) з Великобританії.  Саме твір в оригіналі та в англійській версії і не сподобалися російським наглядачам.

А мешкає Олександр Бившев в селищі Кроми Орловської області Російської Федерації. Йому заборонили викладати в школі (працював учителем іноземної мови та літератури), проти нього порушено аж шість вмотивовано політичних кримінальних проваджень. А його твір має таку назву ꟷ «Російський фашизм».

Слова, які містяться у вірші поета («Не победила Русь фашизм, она его усыновила») стали назвою публікації. До того ж текст віршованого твору автора став родзинкою відео, яке зробили в редакції видання «Біла хата». Як повідомляє видання, сама публікація була розміщена ще 2016 року, а претензійні вимоги надійшли лише зараз, на початку липня 2019 р.

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?