САП завела кримінальні справи проти двох депутатів із Чернігівщини

Спеціалізована антикорупційна прокуратура зареєструвала нові кримінальні провадження проти народного депутата Валерія Дубіля і депутата Чернігівської облради Олега Авер'янова.

Як повідомляє Обозреватель з посиланням на сторінку у Facebook адвоката Дмитра Шевченка, та на дані Єдиного реєстру досудових розслідувань, в одному з них йдеться про створення злочинної організації.

За словами Дмитра Шевченка, досудове розслідування доручено Національному антикорупційному бюро України.

Зазначається, що в тому числі одне з проваджень прокурори відкрили за статтею 255 (ч.1) Кримінального Кодексу України за фактом створення злочинної організації на чолі з депутатами, які незаконно збагачуються, заволодівши майном підприємств ТОВ «Прилуцьке хлібоприймальне підприємство», ТОВ «Промстройінновація», СТОВ «Богданівське» і ТОВ «Оріон-СКТ».

Шевченко повідомив, що інше виробництво стосується зловживання службовим становищем співробітниками правоохоронних органів, які сприяли в незаконному заволодінні майна вищевказаних підприємств.

Ще в одному провадженні йдеться про те, що злочинна організація на чолі з нардепом і депутатом Чернігівської обласної ради займалася вимаганням.

Також, як повідомив адвокат Шевченко, рішенням Печерського районного суду міста Києва на рухоме і нерухоме майно, грошові кошти, банківські рахунки, а також корпоративні права в юридичних осіб, які належать депутатам Дубілю і Авер'янову, накладено арешти.

Адвокат також вказав на те, що незаконній діяльності депутатів присвячене журналістське розслідування, яке вийшло напередодні в ефірі одного із телеканалів.

Дожилися до змін на "найкраще"! Спеціалізована антикорупційна прокуратура зареєструвала нові кримінальні провадження...

Опубликовано Шевченко Дмитро Cреда, 31 октября 2018 г.

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?