САП прагне арештувати екс-нардепа Микитася

Спеціалізована антикорупційна прокуратура просить суд заарештувати колишнього народного депутата Максима Микитася, оскільки він не вніс 100 млн гривень застави.

Відповідне клопотання в Вищому антикорупційному суді оголосив прокурор САП Олексій Скибенко.

Прокурор САП нагадав, що суд вже повернув в дохід держави 80 млн гривень застави, внесеної дружиною Микитася за екс-нардепа.

Підставою такого рішення є порушення обов'язків підозрюваним, зокрема, він спілкувався з двома підозрюваними директором фірми «Укрбуд Девелопмент» Олегом Майбородою та його заступником Сергієм Якусевич, а також з двома свідками — братом Якусевич і Бородавко.

Заборона на спілкування з ним була встановлено судом після внесення грошей.

Після стягнення застави ВАКС збільшив розмір застави для Микитася до 100 млн гривень, які той мав внести протягом 5 днів. Однак, ніхто цю суму не сплатив і тому САП звернулася до суду з клопотанням про ув'язнення екс-нардепа під варту.

Під час засідання адвокат політика Олександр Лисак просив суд відкласти засідання, оскільки не взяв свій екземпляр клопотання. Суд вирішив відкласти розгляд на 20 квітня.

Як встановило слідство, екс-нардеп, використовуючи підконтрольні йому будівельні компанії, діючи за попередньою змовою з екс-командувачем Нацгвардії, генеральним директором компанії-забудовника, приватним оцінювачем і іншими особами, організував корупційну схему із заволодінням нерухомістю НГУ.

Джерело

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?