С14 взяли під охорону стратегічне держпідприємство

Активісти формації «С14» та «Спілки ветеранів війни з росією» на прохання трудового колективу взяли під охорону «Смолинський торфозавод» філії ДП «Чернігівторф».

Підставою для такого рішення стали ризики рейдерського захоплення з боку олігархічно-промислових груп, на догоду яким нещодавно було здійснено чергову невдалу спробу незаконної зміни діючого керівництва ДП «Чернігівторф».

«Четвертий день на підприємстві діє система пропусків та посилена охорона, — коментує керівник чернігівського обласного осередку «С14» Олександр Максимець. – Сьогодні важливо, щоб завод працював у звичному режимі, оскільки від його стабільної роботи залежить забезпеченість дешевим паливом низки соціальних установ та доля сімей 80 робітників. Ситуація контрольована і у випадку якихось загроз з боку рейдерів ми готові дати відсіч».

Активісти та ветерани не просто охороняють завод, але й фізично допомагають шахтарям усувати дрібні неполадки. Так, на вихідних, разом із працівниками націоналісти лагодили конвеєрну стрічку, яка подає брикет із виробничого цеху в бункери.

Нагадаємо, нещодавно керівництво та профспілкові лідери двох останніх торфозаводів Чернігівщини – Ірванцівського та Смолинського, заявили про спроби рейдерства, які здійснюються з подачі директора державного концерну «Укрторф» Андрія Озерчука та високопосадовців Міненерговугілля. Активісти формації «С14», проводячи власне розслідування, натрапили на слід олігархів та народних депутатів, прізвища яких будуть оприлюднені згодом.

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?