Розглянуто проблемні питання автомобільних перевезень

marshrutka schernigivВиконуючий обов’язки голови обласної державної адміністрації Сергій Журман взяв участь у селекторній нараді, яку провів Віце-прем'єр-міністр України — Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Генадій Зубко. Про це повідомили в прес-службі Чернігівсьокї облдержадміністрації.

В ході наради розглянуто нагальні проблемні питання галузі автомобільного транспорту, які піднімаються як автомобільними перевізниками, так і органами місцевої влади в регіонах. Це, зокрема, регулювання тарифів на внутрішньообласних маршрутах, спрощення організації пасажирських перевезень, боротьба з нелегальними перевізниками тощо.

Керівники регіонів висловлювали пропозиції щодо розробки загальної тарифікації по всій країні та спрощенню регуляторних процедур, оскільки дуже часто для прийняття нових тарифів або затвердження нового маршруту витрачається до кількох місяців.

Ще одне важливе питання – пільгові перевезення. Геннадій Зубко зазначив, що є пропозиція існуючі пільги залишити до 1 червня, після чого відбудеться перехід до їх монетизації. Він зауважив, що нинішня система надання пільг не дає можливості надавати якісні послуги громадянам, які їх потребують.

Ми маємо чітко розуміти, що ринок перевезень – це не ринок перевізників, а ринок споживачів. І наша задача – дати можливість максимально ефективно перевезти якнайбільшу кількість людей, – сказав Геннадій Зубко.

Міністр інфраструктури Андрій Пивоварський повідомив, що всі пропозиції від голів облдержадміністрацій будуть узагальненні і вже найближчим часом буде прийнято відповідне рішення.

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?