Роздуми над Мукачівською Бучею

mukachevoМукачівська буча і події навколо неї викликають у людини, яка мислить, низку питань, що стосуються до сучасних обставин в Україні.

Одне з перших питань, яке свердлить мозок, таке:

Чому в демократичній державі-Україні – владні структури та громадськість, зокрема така жива совість України, як «Майдан», допускають, щоб у демократичному парламенті – Верховній Раді України – засідали кримінальні авторитети?

Чи можна допустити, щоб до розробки державних законів та політики демократичної країни мав нехай і мінімальний стосунок злочинний світ?

Злочинний світ в Україні мав безпосередню участь у державному керівництві за президента-пахана Януковича. Але цей злочинний шматок історії України відійшов у минуле, завдяки революції Майдану, одним з чільних прагнень якої було гасло «Банду геть!».

Виходить, що гасло «Банду геть!» до кінця не виконано, коли учасники банди засідають у Верховній Раді і яких не торкнулася і славозвісна “люстрація”.

Держава, керована щирим демократично наставленим президентом, урядом і парламентом, мусить знаходити шляхи, якими обмежувати можливість злочинцям брати участь у керівництві державою. Під цим оглядом президентство Януковича – колишнього злочинця – яскравий приклад до думки, що злочинців треба ізолювати від будь-якої участи у державному керівництві.

У демократичних державах існує рад законів, які оберігають державу від проникнення злочинців до керма влади. Головний закон, який обмежує участь злочинців – це заборона болотуватися на виборні посади особам, що мали проблеми із  правосуддям.

Ця традиція не допуска злочинний світ до влади.

Але, як бути у таких самобутніх обставинах, коли кримінальний авторитет не має конкретної судимости, але є членом злочинної партії, керованої злочинцем? Чи можна допускати току особу балотуватися на виборні посади?

Очевидно, що ні!

Але як це зробити  на практиці?

Як не допустити членів злочинного угруповання до участи  у виборах?

Це все в руках демократичної громадськости і обраного нею парламенту.

Демократичний парламент мусить визначити, які з громадських об’єднань, в тому числі і псевдопартій, є злочинні угруповання і прирівняти членство у злочинних угрупованнях до юридичної судимости.

Тоді центральний виборчий орган, який керує виборами, своїм рішенням не допустить членів злочинних угруповань до виборів.

Отже, членам злочинних угруповань буде надійно закрито доступ до демократичних органів влади.

Таких заходів вимогають сучасні обставини. У випадку України це позбавить кримінальних авторитетів дороги до демократичної влади.

*  * *

Розробка такого закону депутатами Верховної Ради замінить десятки протестних акцій під Адміністрацією Президента.

Святослав Караванський, Нью-Йорк, спеціально для sknews.net

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?