Російський полковник будує фортецю в Новгород-Сіверському

Чернігівщина – дивовижний край з мальовничою красою та історичною славою. Північ Чернігівської області приваблює туристів визначними пам’ятками князівсько-козацької доби та дивовижними пейзажами Десни під час розливу. Але, на превеликий жаль, Подесення притягує до себе не лише естетів навколишньої краси, а й посланців «руського миру», які всіма можливими способами намагаються пустити коріння в прикордонні.

Нещодавно під час екскурсійної прогулянки по Новгород-Сіверському увагу привернув будинок своєрідної форми навпроти гімназії та пам’ятника Богдану Хмельницькому. Як виявилося, маєток у вигляді фортеці споруджує російський полковник з українським прізвищем Бондарець.

За словами новгород-сіверців, велике будівництво розпочалося майже одночасно із захопленням Криму російськими диверсантами. За високим парканом будівельники поступово зводили споруду, біля якої інколи з’являлися автівки з російськими номерами.

Про власника будинку відомо не багато. Говорять, що Дмитро Васильович Бондарець місцевий, але військову кар’єру зробив в Росії. У розмовах полковник-пенсіонер стверджував, що має зв’язки з російським міністром оборони Шойгу та серед впливових посадовців в дипломатичних установах.

Все це може бути правдою, адже його син Дмитро Бондарець-молодший дійсно перебував на посаді аташе російського консульства в Харкові та «прославився» своєю активною антиукраїнською діяльністю, за що був внесений до списків сайту «Миротворець».

Як вказано, він є кадровим співробітником Головного розвідувального управління Збройних сил РФ. Саме Дмитро Дмитрович у квітні 2018 року намагався організувати незаконне вивезення з України екіпажу судна «Норд», затриманого українськими прикордонниками за порушення порядку в’їзду на тимчасово окуповану територію АР Крим та виїзду з неї.

Врешті-решт, маємо те, що маємо… На восьмому році війни з Росією в Новгород-Сіверському, поряд з пам’ятним знаком загиблим Героям-атовцям, військовий офіцер-відставник з російським паспортом та зв’язками в спецслужбах спокійно відвідує територію України та будує фортецю. Як би там не було, за теперішніх умов будівництво на півночі Чернігівщини подібних гібридних об’єктів навряд гарантує добрі наміри їх російських власників.

Юніс Аскеров

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?